CAPVESPRE A LES DUNES

Els reis, molt còmplices a Doñana

Després de la seva visita al llogarret d'El Rocío

20200214 474693 reyesdonanamo 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El rei Felip i la reina Letizia han recorregut aquest divendres els boscos, dunes i platges del parc nacional de Doñana en la seva primera visita a aquest espai natural des que són reis. Després d’assistir al matí a Almonte a la sessió inaugural del congrés que se celebra amb motiu del 50è aniversari d’aquest parc, a la tarda han volgut recolzar la tasca de protecció visitant algunes de les seves zones més emblemàtiques.

Ho han fet acompanyats, entre altres autoritats, pel president de la Junta d’Andalusia, Juan Manuel Moreno, i la vicepresidenta quarta del Govern i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

Els Reis, muntats en un dels autobusos tot terreny que realitzen les visites guiades al parc, n’han travessat una part fins a l’enclavament conegut com a Vera del Puntal, una de les fronteres entre els ecosistemes d’aquest espai protegit.

Allà han observat amb telescopis algunes espècies d’aus que es trobaven en zones de maresma. Des d’aquest lloc, i transitant en part pel camí que utilitzen les germandats per arribar al llogarret d’El Rocío i venerar la verge a l’ermita, s’han traslladat fins al punt conegut com a Cerro de los Ánsares, una zona de dunes on han pujat a peu per observar el paisatge i altres grups d’aus.

Notícies relacionades

Han posat en diversos moments per als informadors gràfics, que els han arribat a recordar que avui se celebra Sant Valentí. A continuació, el vehicle els ha portat per les platges de Doñana fins a la de Malandar, situada davant la localitat gaditana de Sanlúcar de Barrameda.

En aquesta platja han pujat a un dels barcos que travessen el riu Guadalquivir fins a la platja de Bajo de Guía per tancar la seva visita d’aquest divendres presidint un acte amb motiu de la commemoració del V centenari de la primera circumnavegació.