DESPRÉS DE 12 ANYS

Peter Phillips, el net gran d'Isabel II, es divorcia

Després de les ruptures dels seus fills Carles, Anna i Andreu, aquest és el primer net de la reina que posa fi al seu matrimoni

Recentment ha sigut criticat per utilitzar el seu parentiu real en un anunci per a una marca de llet a la Xina

Windsor (United Kingdom), 21/04/2019.- (FILE) - Peter Phillips (L) and his wife Autumn Phillips seen before the annual Easter Sunday Service of the Royal family at St Georges Chapel in Windsor Castle, Britain, 21 April 2019 (reissued 11 February 2020). British media report 11 February 2020 Peter Phillips and his wife Autumn Phillips have said they have separated and are due to divorce. Peter Phillips is grandson of Queen Elizabeth. (Reino Unido) EFE/EPA/NEIL HALL

Windsor (United Kingdom), 21/04/2019.- (FILE) - Peter Phillips (L) and his wife Autumn Phillips seen before the annual Easter Sunday Service of the Royal family at St Georges Chapel in Windsor Castle, Britain, 21 April 2019 (reissued 11 February 2020). British media report 11 February 2020 Peter Phillips and his wife Autumn Phillips have said they have separated and are due to divorce. Peter Phillips is grandson of Queen Elizabeth. (Reino Unido) EFE/EPA/NEIL HALL / NEIL HALL (EFE)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Peter Phillips, el net gran d’Isabel de la Gran Bretanya, i la seva dona canadenca es van divorciar després de 12 anys de matrimoni, tal com ha anunciat la parella aquest dimarts. Excepte el fill petit de la monarca, Eduard, que continua casat, els tres més grans, Carles, Anna i Andreu, s’han divorciat. Peter és ara el primer net que també posarà punt i final al seu matrimoni.

Phillips, de 42 anys, i Autum Kelly ja van informar de la ruptura a la reina a finals de l’any passat, aclareixen en la mateixa nota. La parella, que es va casar el 2008, té dues filles, Savannah, de 9 anys, i Illa, de 7.

«Van arribar a la conclusió que això era el millor per a les seves filles i per a la relació d’amistat de tots dos», ha afirmat un portaveu. «La decisió de divorciar-se i compartir la custòdia va sorgir després de molts mesos de converses i, tot i que és trist, és el millor. La prioritat de la parella continuarà sent el benestar i l’educació de les seves meravelloses filles, Savannah i Isla», afegeix la nota.

Per la seva banda, el Palau de Buckingham no ha volgut fer comentaris, ja que es tracta d’«un assumpte privat». El comunicat remarca que les dues famílies estan molt tristes per la notícia.

El fantasma del Canadà

Els mitjans britànics han publicat que ha sigut Kelly la que ha precipitat l’anunci, i ha deixat Peter devastat. «Peter està absolutament devastat per això i simplement no ho va veure venir. Va pensar que estava feliçment casat i que tenia la família perfecta amb dues filles encantadores. Però ara està en xoc total, explica un amic a ‘The Sun’.

La premsa també afirma que els Windsor tenen por que Autumn marxi al Canadà, refugi dels ducs de Sussex, Enric, Meghan i el petit Archie, després de l’espantada de les seves funcions com a membres de la família reial.

Phillips és fill de la princesa Anna, el 15è en la línia de successió, i Autumn, de 41 anys, es van conèixer el 2003 al Gran Premi de Mont-real, quan ell treballava amb l’equip de carreres de Fórmula 1 BMW Williams. Ella s’havia criat a Mont-real, es va llicenciar en Art i treballava en una consultora.

De família catòlica, Autumn es va haver de convertir a l’anglicisme abans de casar-se perquè el primogènit d’Anna no perdés els seus drets successoris. Es van casar a la residència de la reina al castell de Windsor, a prop de Londres, escenari d’una sèrie de casaments reals recents, inclòs el d’Enric i Meghan. Peter i Autum van vendre l’exclusiva del seu casament a la revista ‘¡Hola!’

Polèmic anunci a la Xina

Durant un temps van viure a Hong Kong i després es van traslladar a Londres. Ell, que no té títol real, va estar treballant al Reial Banc d’Escòcia. Recentment s’ha situat al centre de la polèmica al gravar un anunci d’una marca de llet per a una televisió xinesa utilitzant el seu parentiu real

Notícies relacionades

Segons ‘The Sun’, la notícia del seu divorci hauria provocat un altre disgust a la reina, de 93 anys, que encara està encaixant la crisi oberta el mes passat per l’anunci d’Enric i Meghan de deixar les seves funcions públiques i passar més temps al Canadà i als Estats Units.

A aquest assumpte cal sumar-hi que el príncep Andreu també va renunciar al novembre als seus deures públics per la seva connexió amb l’escàndol sexual del magnat mort Jeffrey Epstein. «La reina es pregunta ‘què he fet jo per merèixer això’», assegura ‘The Sun’ citant una font anònima.