Manicura calidoscòpica

Kro Vargas, l'última 'nail artist' de Rosalía

La manicura d'origen colombianoequatorià i resident a Miami firma les últimes grapes calidoscòpiques d'art pop que llueix la diva catalana, amb qui treballa des del 2018

rosaliadrake

rosaliadrake

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’artista Kro Vargas va néixer fa 28 anys a Queens, Nova York, però va créixer a Miami en una família colombianoequatoriana. Kro, també coneguda a Instagram com a @Krocaine, és la ment pensant i manicur de les espectaculars ungles que llueix últimament Rosalía –per a ‘Vogue’ o al ‘front row’ de la Setmana de la Moda de Nova York, junt amb el raper Drake–, tot i que fa que treballa per a la diva catalana des que va contactar amb ella el 2018 a través de missatge privat.

Quan a principis d’aquesta setmana Rosalía va visitar la redacció de ‘Vogue USA’, ho va fer en un colorit conjunt d’inspiració anime de la marca Skoot, al qual unes ungles XXL en tons pastel donaven el toc final. L’extravagant manicura que lluïa la guanyadora d’un Grammy era una de les creacions de ‘nail art’ calidoscòpic de Krocaine.

«Rosalía em va enviar una foto del vestit que portaria i em va dir que podia fer el que volgués amb les seves ungles, sempre que combinessin amb el vestit», explicava Krocaine a la revista ‘Vogue’. La cantant només demanava un requisit: Kro hauria d’incorporar el motiu ‘sexi girl’ que tant caracteritza la manicura i que és present en la majoria dels seus dissenys. Vargas explicava que li encanta incorporar cossos de dones als seus dissenys perquè és una de les moltes maneres, indirectament, de viure a través del seu art». Així, l’artista pot pintar «una dona vestida com vulgui, amb els accessoris que vulgui i els tatuatges que a ella li vingui de gust pintar».

Entre un fons en tons blaus, verds i violetes amb un toc de purpurina, la dona que apareix a les ungles de Rosalía està vestida amb un Louis Vuitton fúcsia amb estampat ‘monogram’ de la marca. Les icones de les marques més importants, explicava Vargas a la revista de moda, era la tendència quan ella creixia.

Altres elements presents en els dissenys de Krocaine inclouen esclats, filferros espinosos, tipografies ‘script’ i papallones. Aquestes últimes, com a metàfora de viure i crear sense limitacions: «Representen l’expressió i llibertat», explicava la manicura. «Puc modificar la papallona tant com vulgui, com afegint arrecades a les seves ales o el que senti en aquell moment». 

Primer contacte amb el ‘nail art’

Vargas es va enamorar del ‘nail art’ quan ella i la seva àvia anaven a fer-se la manicura a Sunnyside, Queens. «A primària, sempre anava per allà amb una caixa de manicura blanca i els cobrava als meus familiars cinc dòlars per manicura». Explica que, després de molt temps creant els seus propis dissenys, a l’acabar la secundària va decidir que volia expressar el seu art a través de les ungles.

Als 28 anys, Kro compta amb més de 100.000 seguidors en el seu perfil d’Instagram, i ha col·laborat amb rapers com ara Rico Nasty i La Goony Chonga. Explica que els artistes estan trobant noves maneres d’expressar-se, i és per això que atreu clients de tot tipus. Sense importar el gènere, explica, la joventut és cada vegada més progressista, i el ‘nail art’ és només una altra forma d’expressió d’un mateix: «La societat està començant a entendre que la decisió de pintar-se les ungles no defineix qui ets com a persona».

Nous projectes

Notícies relacionades

Tot i que la manicura no para de créixer amb el seu art, està començant a explorar nous terrenys artístics. Sense anar més lluny, ha dirigit l’últim videoclip de ‘Pensamientos’, el nou ‘single’ de La Goony Chonga, amb qui ja ha treballat en diverses ocasions. «Amb les ungles estic una mica limitada quant a compartir el meu art fora de Miami», explicava Vargas, per la qual cosa vol explorar altres mitjans «per arribar a gent de tot el món».

 

Temes:

Moda Rosalía