RENÚNCIA DE LES SEVES FUNCIONS

La premsa britànica critica el pas fet pel príncep Enric i Meghan

Alguns mitjans demanen l'acomiadament dels ducs i d'altres ressalten la profunda decepció d'Elisabet II

20200108 468463 harrymeghanretiradae 1 3 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Hi ha hagut unanimitat entre la premsa escrita britànica sobre el pas que han fet els ducs de Sussex. Els diaris es mouen entre la incomprensió per les formes fins als qui demanen sisplau que els acomiadin.

The Times’ parla del clar «rebuig» de Buckingham només 90 minuts després de l’anunci dels ducs de Sussex. També destaca la profunda decepció d’Elisabet II. En conseqüència, ara els ducs de Sussex podrien «enfrontar-se a la pèrdua dels seus ingressos, la protecció policial i fins i tot els títols reials».

Segons aquest diari, el príncep Carles podria reaccionar a la seva «abrupta decisió» retirant-los la seva part al ducat de Cornualla. En les negociacions amb el palau de Buckingham, també podrien perdre el finançament dels seus costos de seguretat i fins i tot haurien de començar a pagar la renda de Frogmore Cottage, la mansió reformada on viuen, a prop de Windsor, amb la seva fortuna personal, que no és cap tonteria. ‘The Times’ recorda que la del príncep Enric s’ha estimat en 30 milions de lliures (uns 35 milions d’euros), en part l’herència que li va deixar la seva mare, Diana de Gal·les. 

Acomiadeu-los ja

«Acomiadeu-los ja», diu el titular de l’obertura de ‘The Daily Mail’. El periodista i presentador del programa ‘Good morning’, Piers Morgan, arremet contra la parella. «¿Qui dimonis es pensen que són?», compara aquesta renúncia a una de les moltes «entremaliadures reials vergonyoses» d’aquests temps i espera que els retirin els seus títols reials.

El diari ‘The Guardian’ obre la seva portada amb el «pas enrere» de la parella. I ressalta que els ducs han intensificant la seva guerra contra els tabloides britànics després d’aquest anunci.

El tabloide britànic ‘The Sun’ mira cap al futur i titula: «El príncep Enric i Meghan Markle, llestos per fer milions amb el ‘showbiz’ després d’haver deixat la família reial». I no passa per alt un detall i és que els ducs van registrar recentment fins a 100 articles de marxandatge entorn de la seva figura, entre els quals hi havia roba, calendaris i postals. 

Portada de ‘The Sun’. / (EFE) / Facundo Arrizabalaga

Notícies relacionades

The Daily Telegraph’ insisteix que «la família reial està profundament decebuda» i es pregunten si els ducs abandonaran Frogmore Cottage, la seva residència als voltants del castell de Windsor que acaben de reformar, pagada amb els diners dels contribuents britànics. 

The Daily Mirror’ ha titulat: «L’aniversari de Kate Middleton eclipsat pel ‘Megxit’ i Guillem incandescent d’ira». Es parla que els ducs no van regalar a Kate Middleton i al príncep Guillem un dia tranquil en el 38è aniversari de la duquessa de Cambridge. L’article s’endinsa en l’enemistat de les parelles i en la celebració privada de la duquessa Kate amb els seus fills.