ENTREVISTA AL 'NEW YORK POST'

Weinstein: «La gent s'oblida de tot el que he fet per les dones en el cine»

A l'espera del judici per violació i abús sexual, l'exproductor assegura que va ajudar moltes actrius en la seva carrera

lmmarco51350562 december 11  2019   new york  new york  united states  disgr191216131314

lmmarco51350562 december 11 2019 new york new york united states disgr191216131314 / Matthew McDermott

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

A més de presumpte violador, cínic. L’exproductor Harvey Weinstein, pendent de judici al gener violació i abús sexual, treu pit i en una entrevista a ‘The New York Post’ afirma merèixer un «copet a l’esquena quan es tracta de dones», ja que considera que amb les pel·lícules que va finançar va recolzar moltes actrius. «La gent s’ha oblidat de tot el que he fet per les dones en el cine», assegura.

Des de la seva habitació de l’hospital a Nova York, convalescent de la seva cirurgia d’esquena –ja ha sigut donat d’alta i això no serà impediment perquè vagi a l’inici del judici el 6 de gener– Weinstein ha lamentat que s’oblidi tot el que ell creu que ha fet per les dones en la seva carrera.

«Tot es va destrossar pel que va passar –recorda, en relació amb l’escàndol en el qual desenes de dones, moltes d’elles, actrius, el van assenyalar com un autèntic depredador sexual. La meva feina ha sigut oblidada. Em sento un home oblidat. Vaig fer més pel·lícules dirigides per dones i sobre dones que qualsevol altre cineasta i estic parlant de fa 30 anys. No estic parlant d’ara, quan és una cosa que està de moda. ¡Ho vaig fer primer! ¡Vaig ser pioner! Vull que aquesta ciutat reconegui qui era jo en lloc d’en el que m’he convertit», reclama i cita alguns noms com Gwyneth Paltrow, Felicity Huffman i fins i tot Madonna com exemples de confiança i bon tracte en els seus projectes cinematogràfics amb la productora que va dirigir amb el seu germà.

Weinstein, de 67 anys, anirà a judici per cinc càrrecs diferents, que inclouen agressió sexual i violació i s’enfronta a cadena perpètua si és declarat culpable. Ell es declara innocent de tots els càrrecs i afirma que totes les relacions «van ser consentides».

Notícies relacionades

Weinstein, que per consell dels seus advocats s’ha negat en l’entrevista a parlar sobre el judici o sobre l’acord econòmic al qual ha arribat amb desenes de dones, ha accedit a l’entrevista per demostrar que no ha estat exagerant sobre les seves malalties, després que se’l veiés ajudat a utilitzar un caminador en la seva última compareixença davant el jutge la setmana passada.

El productor ha arribat recentment a un acord provisional amb bona part de les desenes dones que l’acusen d’abusos sexuals. L’arranjament, que va revelar ‘The New York Times’, suposa una indemnització per a les víctimes de 25 milions de dòlars. Però Weinstein no pagarà ni un duro de la seva butxaca ni admetrà haver comès cap delicte. El desemborsament el faran les companyies d’assegurances que cobreixen Weinstein Company, la seva productora, avui en procés de liquidació. Aquest acord tancarà la via a qualsevol reclamació futura de les dones que hi participen.