PREMIS BRITÀNICS DE LA MODA

Londres viu la gran nit de la moda

Armani, Campbell, Bottega Veneta i Adut Akech, entre els premiats

lmmarco51193601 topshot   south sudanese australian model adut akech  winner191203141119

lmmarco51193601 topshot south sudanese australian model adut akech winner191203141119 / ISABEL INFANTES

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alfombra vermella de les importants dilluns a la nit al Royal Albert Hall de Londres. I lliçó magistral d’estil, sense necessitat de portar serps ni lluir ‘grillz’ a les dents. Els Fashion Awards són una altra cosa i per aquí van desfilar, imponents, un bon nombre d’estrelles. Entre les premiades hi havia la model londinenca Naomi Campbell, que complirà 50 anys el maig que ve i que continua activa. La ‘top’ es va desfer en llàgrimes al recollir el guardó Icona de la moda «per la seva contribució a la indústria de la moda i la seva carrera com a supermodel, a més de la seva tasca filantròpica amb associacions benèfiques i el seu increïble esforç per donar una visibilitat més gran i un futur, especialment a l’Àfrica».

Campbell, vestida amb un disseny platejat amb transparència d’Alexander McQueen, s’emocionava per obrir un camí: «Avui he sabut que soc la primera dona negra en rebre aquest guardó. Això em permet explicar qui són les meves icones d’estil: Grace Jones, Josephine Baker, Eartha Kitt, Donyale Luna, Bethann Hardison, Naomi Sims, Dorothy Dandridge, Diana Ross, Diahann Carroll, Janet Jackson i Tina Turner», va dir, citant dones artistes, activistes, models, actrius, cantants i empresàries negres de diferents èpoques. «Podria seguir i seguir, però vull agrair-vos que m’aplanéssiu el camí i que inspiréssiu tota una generació». I és que la diversitat en la indústria de la moda ha sigut un dels cavalls de batalla de Campbell i en diverses ocasions ha denunciat el racisme sofert.

Per això Campbell també es va alegrar que la jove sudsudanesa Adut Akech, una de les maniquins revelació i també de raça negra, fos premiada com a Model de l’Any. Totes dues es van abraçar afectuosament després de rebre els seus premis. Akeck va lluir un espectacular vestit maragda de Valentino. 

Un altre clàssic que va ser homenatjat als seus 85 anys va ser Giorgio Armani, que va recollir un premi en honor a les fites excepcionals aconseguits en la seva dilatada carrera, l’anomenat Outstanding Achievement Award, per la seva «seva visió atemporal de l’estil i la seva capacitat per liderar un camí que altres firmes han seguit», segons va dir Caroline Rush, CEO del British Fashion Council. Armani va anar a la gala acompanyat per Julia Roberts i Cate Blanchett. Per la seva part, la cantant, actriu i dissenyadora Rihanna, va rebre el premi a la millor firma de luxe urbà: Fenty. 

Notícies relacionades

Daniel Lee, director creatiu de Bottega Veneta, va arrasar en el palmarès. Va guanyar el premi a millor dissenyador d’accessoris de l’any i a millor dissenyador de roba femenina. També va aconseguir la categoria de millor dissenyador de l’any i va convertir Bottega Veneta en la millor marca del 2019.

Nombrosos rostres del cine i la moda van protagonitzar una de les gales més rutilants de l’any i en la qual no va assistir ningú de la família reial britànica –l’any passat va anar-hi Meghan Markle. Naomi Watts va lluir un vestit negre que li deixava les espatlles al descobert. Shailene Woodley, coneguda per la seva aparició en ‘Big Little Lies’, va portar un disseny voluminós en tons blaus creat per Pierpaolo Piccioli, el dissenyador creatiu de Valentino, per a Moncler. Alexa Chung va portar un vestit negre de lluentons de la seva pròpia firma. D’Etro era el vestit de la coneguda ‘influencer’ italiana Chiara Ferragni. Donatella Versace portava un ajustat vestit rosa. A la presentació també van ser-hi Jon Kortajarena, David Gandy i el cantant Boy George.