ENTREVISTA

Greeicy Rendón: «Cantar amb David Bisbal és un privilegi»

L'estrella colombiana presenta el seu nou disc 'Baila' a Barcelona, Madrid i la Corunya

undefined50771484 barcelona  01 11 2019   gente   greecy rendon  influencer fo191108164500

undefined50771484 barcelona 01 11 2019 gente greecy rendon influencer fo191108164500 / JOAN CORTADELLAS

6
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Greeicy Rendón (Cali, 1992) és una actriu i cantant colombiana que compta amb més de 10 milions de seguidors a Instagram. Amb només 13 anys va participar a la televisió, a l’edició mexicana de ‘Factor Xs’, un ‘reality show’ per a talents infantils. Des del 2009 ha treballat en infinitat de telenovel·les, mentre que el 2013 va saltar a la fama amb el seu paper de Daisy O’Brien a la sèrie de televisió ‘Chica vampiro’, de Disney. El 2017, va treure el seu primer senzill, ‘Brindemos’, seguit d’altres com ‘Error’, ‘Despierta’ i ‘Amants’. Un any després, el setembre del 2018 col·labora amb David Bisbal amb la cançó ‘Perdón’ i el maig passat va presentar ‘Baila’, el seu primer àlbum, disc d’or a molts països.

Dijous, 7 d’octubre, va actuar a Madrid, divendres a Barcelona i dissabte a la Corunya. Van ser les seves primeres actuacions a Espanya. ¿Què va sentir a les hores prèvies?

En realitat va ser la meva estrena en solitari a Espanya. Fa un temps, vaig venir convidada per David Bisbal per interpretar ‘Perdón’, la nostra cançó conjunta, al plató d’ ‘Operación Triunfo’. Em van fer molta il·lusió aquestes tres actuacions aquí perquè les meves expectatives, que eren molt altes, es van complir. El poc contacte que he tingut amb el públic d’aquí ha sigut amorós i molt proper. El meu objectiu sempre és que s’ho passin bé amb la meva música.

¿Li havia passat pel cap cantar amb David Bisbal?

¡I ara! Ni tan sols estava entre els meus somnis. Era impensable. David era el meu ídol, però mai vaig pensar a col·laborar-hi. Recordo que un bon dia el meu mànager em va dir que escoltés una cançó i vaig descobrir que era la seva veu. Vaig pensar que volia saber la meva opinió i, després d’escoltar-la, li vaig dir que era molt bona. Després em va comentar que la idea era cantar junts. Vaig pensar que feia broma. Cantar amb David Bisbal és un un privilegi.

¿Què suposa el llançament del seu primer disc ‘Baila’ amb 12 cançons?

És una benedicció. Els artistes musicals somien tenir un disc sencer. Aquest primer disc és un repte, però també un aprenentatge... Ja tinc ganes de treure’n un altre i és que en l’art, com que no té límits, constantment trobes diferents colors per expressar-te.  Ha sigut la primera vegada en la meva vida que he viscut aquest procés i és  esgotador, són moltes hores, molta gent darrere treballant molt dur, es gasta molta energia, però tot això compensa.

¿Creu que és un bon moment per a la música llatina?

Totalment. De fet, Llatinoamèrica és un punt vermell musicalment parlant. Tothom està al corrent de la música que es fa aquí. A Colòmbia, particularment, cada dia sorgeixen infinitat d’artistes. Cal aprofitar aquest moment, musicalment estem sota la mirada del món sencer.

¿Coneix Shakira?

Em moro de ganes de cantar amb ella i, òbviament, de conèixer-la. És un referent mundial, la meva musa. Curiosament, aquests dies que soc aquí em passa molt pel cap, hi penso molt. Sento una gran admiració per la seva personalitat, el seu talent musical, el seu estil...

Les seves cançons solen reflectir la seva filosofia de vida, el seu positivisme davant els avatars que troba pel camí.

La majoria de les meves lletres parlen d’amor, desamor, valors, però ‘Minifaldilla’, la cançó que interpreto amb el meu compatriota Juanes, és la que transmet millor el meu pensament optimista. El meu propòsit sempre ha sigut fer cançons perquè la gent es quedi amb un missatge. Sumar a la vida de les persones. 

Va començar amb només 13 anys en el ‘reality’ ‘Factor XS’ i interpretant Daisy a ‘Chica vampiro’. ¿Com recorda els seus inicis?

Vaig començar en aquest ‘reality’ però després, durant 10 anys, vaig treballar en telenovel·les. Quan vaig protagonitzar ‘Chica vampiro’ de Disney, vaig estar durant mesos de gira per Europa cantant les cançons de la sèrie. Va ser llavors quan la meva vida va canviar. Em vaig adonar que, si era capaç d’interpretar les cançons d’un personatge, també seria capaç de cantar la melodia de la meva vida real. Aquest va ser el motiu pel qual el 2017 vaig tornar a la música. Sempre he sabut que la base de la meva carrera artística és la música.

 

Mirant enrere, als anys en què va consolidar la seva carrera com a actriu i cantant, ¿què queda d’aquesta jove?

Soc igual de feliç que quan vaig començar. Tinc clar que la felicitat no depèn de la quantitat, sinó de la qualitat. Des de petitona he intentat donar el millor com a persona dins i fora dels escenaris. Quan algú dona el millor de si mateix, se suposa que la vida et premia.

¿Què opina de l’apoderament de la dona en la música?

Crec en la igualtat. Les dones portem molts anys intentant demostrar que som iguals en tots els àmbits de la vida, com l’art, la cultura, l’esport, la música...

¿La realitat supera els seus somnis?

Fa molt que la meva vida real va superar els meus somnis. El meu lema es basa a donar-ho tot. Tot es converteix en un repte. M’agrada que la vida em posi reptes per evolucionar.

¿Com fa front a les crítiques que rep a les xarxes socials?

És complicat agradar a tothom. Quan un entén això, és fàcil enfrontar-se als comentaris destructius. Malgrat que soc sensible, ha arribat un punt en què no m’afecten. Crec que tots som diferents i cal respectar les opinions de tot el món. 

A més de compondre i cantar, ¿a què dedica el seu temps?

Sempre que puc estic amb el meu nòvio i la meva família, que sempre m’ha recolzat. També connecto amb la naturalesa i especialment amb els animals. Tinc un minizoo a casa que em dona molta energia.

Expliqui-m’ho.

És el meu lloc favorit (rialles). Tinc gallines, una porqueta, una vaca, ànecs, una ovella, 10 gossos i quatre gats... ¡No sé si me’n deixo algun! Quan soc a casa, jo mateixa m’encarrego de tots. Formen part de la meva família.

Els seus més de 10 milions de seguidors a Instagram esperen ansiosos que el seu nòvio, el cantant Mike Bahía, li demani casar-se.

Mike i jo creiem en el matrimoni. Portem vuit anys junts i sis vivint en parella a Medellín. No ens volem casar només per protocol o perquè toqui. Al principi de tot, ens vam proposar tres reptes i, com que els hem complert àmpliament, ha arribat el moment d’unir les nostres vides. Molts no creien en el nostre amor, fins i tot jo mateixa vaig pensar que els viatges continus debilitarien la nostra relació. Però ha sigut al contrari, sento que a l’estar allunyats ens sentim més units, formem un gran equip, cadascú se centra en la seva música, però també cantem junts. ‘Amantes’ va ser la nostra primera peça junts; ara hem tret ‘Nuestra canción’, que hem presentat a les xarxes, però no està acabada.

¿Què sent al ser nominada als Grammy llatins com a millor nou artista?

Sento molta responsabilitat que em compromet més amb la música. I és que és una nominació que només passarà una vegada a la vida, ja que és a la categoria millor nou artista. És una fita molt gran que t’obre portes.

Notícies relacionades

¿A l’hora de les fotos i de vestir-se té en compte alguna estrella del pop?

La veritat és que em fixo en totes, però no m’inspiro en cap. Soc molt canviant, soc de tot una mica. Un dia aparec informal i un altre em converteixo en la més sexi del planeta (rialles).