DECISIÓ APLAUDIDA

Elisabet II deixarà de portar pells en el seu nou vestuari

Això no significa que no es posi les que té, aclareix Buckingham

lmmarco50772556 britain s queen elizabeth ii talks with volunteers and worke191106202538

lmmarco50772556 britain s queen elizabeth ii talks with volunteers and worke191106202538 / RICHARD POHLE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La reina Elisabet II no incorporarà en el seu vestuari peces noves confeccionades amb pells d’animals tot i que conservarà les antigues que ja té i les continuarà utilitzant en algunes ocasions, segons ha informat el Palau de Buckingham. L’anunci implica que a partir d’ara les noves peces es confeccionaran amb pells sintètiques, una decisió que han celebrat els activistes defensors dels drets dels animals.

«Quan es dissenyin nous conjunts per a la Reina, les pells seran artificials», ha explicat un portaveu de Buckingham. «No estem suggerint que les peces ja existents seran reemplaçades o que la reina no tornarà a portar pells mai. La reina continuarà vestint les peces existents del seu vestuari».

Durant anys, la Reina ha sigut fotografiada lluint diferents peces confeccionades amb pells, incloses estoles, vestits cerimonials, barrets d’hivern i abrics.

Notícies relacionades

El grup defensor dels drets dels animals PETA ha celebrat la decisió. «Estem elevant una copa de ginebra i Dubonnet per la decisió compassiva de la Reina d’abandonar les pells», ha escrit en el seu compte de Twitter la filial britànica de PETA.

L’anunci arriba després que diverses firmes de moda anunciessin que deixaran de dissenyar peces amb pells d’animals. El 2018, la Setmana de la Moda de Londres, en què els dissenyadors exposen les seves últimes creacions a la passarel·la, va anunciar que no exhibirà peces de pells animals.