RECONEIXEMENT

Ricard Camarena, nou Premi Nacional de Gastronomia

El restaurant del cuiner valencià va rebre el 2018 l'anhelada segona estrella Michelin

«Pot semblar un colofó, però la meva sensació és que la meva carrera està començant», ha assegurat

zentauroepp50742973 ricard camarena191104154115

zentauroepp50742973 ricard camarena191104154115 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

El cuiner valencià Ricard Camarena ha rebut el Premi Nacional de Gastronomia com a millor cap de cuina del 2018, un reconeixement en què succeeix el català Albert Adrià, que es va emportar el guardó el 2017, i que arriba just un any després que el seu restaurant rebés la segona estrella Michelin.

«Pot semblar el colofó a una carrera i, la veritat, és que tinc la sensació que la meva carrera està començant i que encara tinc moltes coses per dir», ha assenyalat el cuiner, que s’ha confessat «desconcertat».

Camarena feia diversos anys que hi estava nominat i s’ha imposat en la decisió final a Paco Morales del restaurant Noor, a Còrdova, i a Iván Cerdeño del restaurant Iván Cerdeño – Cigarral del Ángel, a Toledo.

Camarena ha fet de la seva relació amb els productes de l’hort un dels pilars de la seva cuina. «Va començar a poc a poc el 2005 i ara ja no sabríem cuinar sense mantenir aquest diàleg constant amb tot el que ens ofereix la terra i la gent que la treballa», ha destacat.

Notícies relacionades

El cuiner ha dedicat especialment el guardó a la seva dona, Mari Carmen Bañuls, de qui ha dit: «És qui m’ajuda a tenir els peus a terra i la mirada posada a dalt de tot per poder aspirar a tot». I també ha recordat el seu equip més proper: «Són ells els que m’han ajudat a perseguir el meu somni».

A més del Ricard Camarena, instal·lat des de fa dos anys al Bombas Gens Centre d’Art, té ara mateix oberts cinc restaurants més, inclent-hi un al Mercat Central de València i un Canalla Bistro a la capital valenciana però també a Madrid.

Temes:

Gastronomia