CALIFÒRNIA, EN FLAMES

La nit de pànic dels famosos davant dels incendis

Schwarzenegger, LeBron James, Maria Shriver i Kristin Davis es troben entre els 10.000 veïns que han hagut de deixar casa seva

lmmarco50634622 october 28  2019   los angeles  california usa   firefighter191029131213

lmmarco50634622 october 28 2019 los angeles california usa firefighter191029131213 / Brian van der Brug

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

De nou les flames estan a les portes de Los Angeles i diversos personatges famosos de Hollywood de l’acomodat barri de Brentwood l’estan vivint en primera persona. Actors i esportistes coneguts estan entre les 10.000 persones que van haver de fugir de casa seva dilluns pel poderós incendi que crema en una zona propera a un exclusiu veïnat de Los Angeles i que ha sigut batejat com a Getty, per la seva proximitat amb el museu The Getty Center. 

Arnold Schwarzenegger, que va ser governador d’aquest estat entre el 2003 i el 2011 i que recentment va ser a Barcelona en un esdeveniment esportiu que porta el seu nom, va tuitejar la matinada passada que va haver de desallotjar la seva mansió davant de l’avanç de les flames. «Si vostè està en una zona d’evacuació, no perdi el temps. Surti immediatament», va alertar l’actor, abans d’agrair «els millors bombers del món, els veritables herois d’acció que corren perill per protegir els seus amics californians». Precisament, els estudis Paramount han cancel·lat l’estrena de ‘Terminator: Dark Fate’ previst al Chinese Theatre Hollywood aquesta nit.  

Maria Shriver, la seva exdona i presentadora de televisió, també va haver de deixar casa seva. En un missatge va agrair els bombers per ajudar la seva família i va demanar als altres residents que també evacuessin la zona.

Avivats per ratxes de vent superiors a 100 quilòmetres per hora, una desena de focus han obligat a evacuar unes 200.000 persones en tot l’estat i a realitzar apagades de llum programades que afecten prop d’un milió de persones. 

LeBron James, el jugador dels Lakers, també es va veure forçat a ficar-se en un cotxe i sortir disparat amb la seva família fins a trobar un lloc on passar la nit. En el seu compte de Twiter explicava: «¡Quina bogeria de nit. Reso per totes les famílies de la zona que es puguin veure afectades per aquests incendis. Sisplau, poseu-vos fora de perill com més aviat millor. Getty no és cap broma», va concloure. L’estrella de l’NBA va pagar 23 milions de dòlars fa dos anys per una mansió al barri de Brentwood, situat a la zona pròxima a les evacuacions i on ja tenia una altra propietat.

També Kristin Davis, actriu reconeguda per la seva participació a ‘Sexo en Nueva York’, va compartir una imatge en què es veuen les flames entre diversos arbres pròxims a casa seva. «Estem fora de perill. Nens i gossos. Gràcies, bombers, i sisplau: aneu-vos-en tots si esteu en una àrea d’evacuació. Mantingueu-vos sans i estalvis», va escriure als seus seguidors.

Notícies relacionades

L’alcalde de Los Angeles, Eric Garcetti, ja ha instat els residents del famós barri a anar-se’n de les seves vivendes si estan sota les ordres d’evacuació obligatòria i a no provar de combatre el foc per si mateixos pel perill que significa per als residents.

Les flames van començar a prop a l’autopista 405, una de les principals de Los Angeles, i es van propagar cap a l’oest pels turons, atiades pel fort vent.