LA LOCALITAT ACOLLIRÀ EL SEU MUSEU

Les restes de Camilo Sesto descansen a Alcoi

«Deixa un llegat impressionant, que serà recordat molts anys», assegura el seu fill i hereu, Camilo Blanes

lmmarco50553453 grafcva8816 alcoy alicante 24 10 2019 camilo blanes or191024154816 / Morell

lmmarco50553453 grafcva8816  alcoy  alicante   24 10 2019   camilo blanes or191024154816
lmmarco50553335 grafcva8809  alcoy  alicante   24 10 2019  capilla ardiente 191024154822

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un mes i mig després de la seva mort, el 8 de setembre, desenes de fans han donat aquest dijous l’últim adeu al cantant Camilo Sesto a Alcoi, la seva localitat natal, i alguns fins i tot s’han atrevit a cantar cançons com ara ‘Perdóname’ o ‘Vivir así’. Allà reposaran les seves restes, tal com ell volia, i es guardarà la seva memòria en un museu que té previst obrir-se al públic el 2021 i en el qual es podran veure des dels seus vestits fins als quadres que va pintar. L’urna amb les seves cendres, acompanyada per una fotografia gegant del cantant, estan des de les 11 del matí i fins a les vuit de la tarda a la vista dels seus seguidors al saló de plens de l’ajuntament alacantí, on també s’ha disposat un llibre de condolences.

«Deixa un llegat impressionant, que serà recordat per molts anys», ha dit el fill del cantant i el seu hereu universal, Camilo Blanes Ornelas. «Les cendres del meu pare estaran amb els meus avis, a prop d’on són ara», ha explicat el jove de 35 anys, fill de la seva relació amb la mexicana Loudes Ornelas, que també ha acudit a Alcoi.

«El meu pare estaria impressionat amb l’afecte que ha rebut dels alcoians, d’Espanya i del món sencer», ha comentat davant d’un núvol de càmeres i micròfons. El jove, amb un disc al mercat i un altre en preparació que inclourà temes del seu pare, s’ha mostrat agraït per totes les mostres d’afecte rebudes. «El meu pare volia que fos jo», ha comentat quan li han preguntat si el seu pare el recolzava en la seva carrera musical. 

Notícies relacionades

El fill de l’artista, el seu oncle Pepe Blanes i la resta de familiars han estat a l’ajuntament. «El retrobament ha sigut bonic», reconeixia Camilo Blanes, malgrat els rumors que la relació del seu pare amb la família no era idíl·lica. L’administrador i home de confiança de Camilo Sesto en els últims anys, Cristóbal Hueto, també ha passat per la localitat alacantina. Ell té encomanada la tasca de supervisar la selecció de peces que s’exhibiran al futur museu, que s’instal·larà en un immoble ja existent en aquesta localitat de 60.000 habitants. «La meva idea és viure aquí, a Madrid, i anar a Mèxic per complir els treballs que vagin sortint. Aquí soc el responsable de molts interessos que he de defensar», ha explicat també Camilo Blanes. 

El consistori alcoià i la família han organitzat un acte sobri, en què no hi ha previst ni parlaments ni discursos oficials, només un comiat emotiu i sentit al rei de la cançó melòdica. La ciutat natal de Camilo Sesto li va atorgar fa tres anys el títol de fill predilecte i la medalla d’or de l’ajuntament. El mateix artista va estar l’any passat en la reinauguració d’una avinguda que porta el nom d’Alameda Camilo Sesto.

Temes:

Camilo Sesto