PREMIS PRINCESA D'ASTÚRIES

La princesa Elionor entrega les insígnies als premiats

S'estrena com a presidenta d'honor de la Fundació Princesa d'Astúries

lmmarco50458519 spain s princess leonor king felipe vi queen letizia and p191018140517 / MIGUEL RIOPA

lmmarco50458519 spain s princess leonor  king felipe vi  queen letizia and p191018140517
lmmarco50458475 spain s king felipe  queen letizia  princess leonor and prin191018141200

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A l’espera del seu primer discurs aquesta tarda, Elionor de Borbó, en companyia de Felip VI, ha exercit aquest divendres per primera vegada com a presidenta d’honor de la Fundació Princesa d’Astúries (FPA) en la imposició de les insígnies als guardonats en la 39è edició dels premis.

En el tradicional acte que se celebra al Saló Covadonga del Hotel de la Reconquista, la princesa ha sigut l’encarregada d’entregar l’estoig amb els emblemes als premiats en les diferents categories com a pròleg a la cerimònia que té lloc aquesta tarda alteatre Campoamor d’Oviedo.

Els guardonats, juntament amb els seus acompanyants, han anat desfilant d’un en un per l’antiga capella del palau per saludar primer el Rei i, després la princesa, situada a la seva dreta. A l’altre costat del cap de l’Estat hi havia la reina, que ha lluït un conjunt de Pertegaz, i la infanta Sofia, vestida amb un vestit en to rosa.

El primer a rebre la insígnia ha sigut el dramaturg britànic Peter Brook, premi Princesa d’Astúries de les Arts, de 94 anys.

Després ha sigut el torn del matemàtic i enginyer nord-americà Salman Khan, guanyador en la categoria de Cooperació, i la seva compatriota, l’esquiadora nord-americana Lindsey Vonn, premiada en la categoria d’Esports.

Han prosseguit el sociòleg cubà Alejandro Portes (Ciències Socials) i les investigadores Joanne Chory, dels Estats Units, i l’argentina Sandra Myrna Díaz (Investigació Científica i Tècnica).

La guanyadora del premi de les Lletres, la nord-americana Siri Hustvedt, ha rebut la insígnia acompanyada pel seu marit, el també escriptor Paul Auster, guardonat amb el mateix premi el 2006.

Notícies relacionades

Els últims guanyadors a saludar la família reial han sigut els representants del Museu del Prado (Comunicació i Humanitats), encapçalats pel president del seu patronat, l’exministre Javier Solana, i Aleksandra Dulkiewicz, alcaldessa de Gdansk, la ciutat polonesa guanyadora del premi de la Concòrdia.

Durant l’acte, Elionor de Borbón, vestida de blau, s’ha mostrat somrient i ha intercanviat algunes paraules amb els premiats. Per ajudar-la en la seva estrena com a presidenta d’honor de la Fundació Príncep d’Astúries, el Rei li ha donat alguna indicació. Posteriorment s’han fet la foto de família, amb els Reis i les seves filles a primera fila.