FUTURA DONA DE RAFA NADAL

Totes les cares de Mery Perelló

Sempre s'ha mostrat discreta, en un segon pla, silenciosa

És una dona amb experiència laboral, que mesura els seus passos i sap el que vol

xiscaefe

xiscaefe

4
Es llegeix en minuts
Clàudia Darder

Quan apareix a la premsa sol ser acompanyant el nom del que es convertirà en el seu marit aquest dissabte, el tennista Rafa Nadal. Però Mery Perelló, coneguda popularment com aXisca fins que ella va comunicar que en el seu entorn li deien Mery –a casa seva li diuen Maria Francisca– és molt més que la nòvia «de tota la vida» de l’esportista. Aquest és el retrat de la noia que aquest dimecres publica el ‘Diario de Mallorca’.

Natural de Manacor, va néixer el 7 de juliol de 1988. És filla única. El seu pare és Bernat Perelló, de Palma. Es dedica al sector immobiliari, és un constructor que va aprendre l’ofici del seu pare, també anomenat Bernat Perelló. La mare de Mery és Maria Pascual, i és a ella a qui li deu un dels seus dos noms. Pascual treballa des de fa anys a l’Ajuntament de Manacor, on és funcionària.

Mery Perelló és actualment la directora d’estratègia i relacions institucionals de la Fundació Rafa Nadal, un lloc per al qual ha estat preparant-se durant anys, tant a nivell acadèmic com laboral. La manacorina es va llicenciar en Direcció i Administració d’Empreses a la Universitat de les Illes Balears. Va realitzar les seves primeres pràctiques a Endesa, i també va exercir de relacions públiques a la Copa del Rei de Vela de Palma l’any 2011, patrocinada per Mapfre, empresa que va decidir comptar amb ella en el departament de màrqueting. Segons la mateixa empresa d’assegurances, Mery sempre va destacar per la seva professionalitat. Més tard la van enviar en una filial a Londres, on va estar uns mesos. Vist el seu currículum, no seria estrany que la manacorina l’agafessin a qualsevol lloc.

Perelló sempre s’ha mostrat discreta, en un segon pla, silenciosa. És una dona que mesura els seus passos i que sap el que vol. No ha parlat amb la premsa per ser la nòvia d’un número 1 del tennis, sinó per explicar els projectes de la Fundació. Mesura les seves paraules, les seves intervencions, cada moviment. És perfeccionista. Ha aconseguit passar més o menys desapercebuda, tot i que és inevitable que sigui fotografiada pels paparazzis, ja sigui per vacances, anant de compres o a les grades animant Rafa Nadal. És en aquestes imatges on es pot descobrir el caràcter de la manacorina. La seva mirada és serena. Quan, a més, afegeix al seu rostre un somriure, transmet pura seguretat en si mateixa. Però hi ha molt més en aquesta dona de cabells castanys i rebel, perquè Mery és també una persona intensa i expressiva.

És la que més pateix i la que més s’alegra per les derrotes i els triomfs de la seva parella a la pista de tennis: crida, aplaudeix, celebra, anima i esbufega. Al rostre de Perelló s’han pogut reconèixer totes les expressions possibles. A més, quan l’han fotografiat lluny de l’entorn esportiu, s’ha descobert una dona molt somrient i divertida a qui li agrada anar de compres acompanyada d’amigues, caminar per la vora del mar sota el càlid sol de l’estiu, descansar a la coberta del vaixell de Nadal o bussejar en aigües cristal·lines, ja siguin de Mallorca o de les Bahames.

Perelló també ha mostrat la seva part més solidària, i la seva convicció que l’esport és una eina clau per al benestar de les persones i la millora de la població. Va organitzar la carrera solidària Millor Junts a Palma, que va reunir unes 500 persones, destinada a joves en risc d’exclusió social, col·lectiu amb el qual treballen des de la Fundació Rafa Nadal. Des de l’entitat es treballa a través de l’esport i l’educació per reforçar la integració i el desenvolupament personal i social de nens i joves a Espanya i l’Índia.

Notícies relacionades

El seu estil és clàssic, senzill, elegant i còmode. Així ho ha demostrat en les seves aparicions públiques. Es tracta d’una combinació perfecta per a algú que treballa en una oficina i que ha d’estar constantment en aeroports, perquè hi ha una cosa que sí que sap tothom de Mery, una cosa que mai ha amagat: ella és la seguidora número u del que aviat serà el seu marit, el seu gran recolzament, i el segueix fins on faci falta.

Es van conèixer gràcies a la germana de Nadal, que és, a més, un gran amic de Perelló. La seva relació sentimental va començar el 2005, any en què el manacorí va aconseguir el seu primer Roland Garros. Es va fer pública la seva relació, que han sabut protegir i portar al marge dels flaixos, amb intimitat i discreció. Sense amagar-se, però sense fer soroll. I així és com, gairebé 15 anys després, es donaran el «sí, vull». Serà senzill, íntim, amb amics i familiars propers i estimats. Serà dins de l’hermètica finca de Sa Fortalesa, simplement dues persones que s’estimen. Seran Mery Perelló i Rafel Nadal, dos joves que s’enrojolaven fa 15 anys, una mica més adults.

Temes:

Rafa Nadal