EL TESTAMENT DEL CANTANT

La gran fortuna que heretarà el fill de Camilo Sesto

Camilo Blanes rebrà uns dos milions d'euros en efectiu, tres cases, diverses societats i els drets de les cançons del seu pare

lmmarco50047216 madrid  spain   september 10  camilo sesto s son  camilo bla190925135057

lmmarco50047216 madrid spain september 10 camilo sesto s son camilo bla190925135057 / Europa Press Entertainment

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les últimes voluntats del cantant Camilo Sesto, mort als 72 anys el 8 de setembre, es coneixeran dilluns. Però segons avancen aquest dimecres les revistes ‘Semana’ i ‘Lecturas’, a l’últim testament que se sap que va redactar el cantant i que obra en poder de qui va ser el seu administrador, Cristóbal Huete, nomena hereu universal de tots els seus béns el seu únic fill, Camilo Blanes, de 36 anys, fruit de la seva breu relació amb la mexicana Lourdes Ornelas. 

Camilín, com se’l coneix des de petit, no tindrà problemes econòmics en la seva vida. A les societats, que encara pertanyien a l’artista en el moment de la seva mort, hi ha un efectiu d’uns 170.000 euros. Als comptes personals, una mica més d’1,2 milions d’euros, més 300.000 euros en fons d’inversió, a més d’una quantitat similar que pot sorgir. En total, un efectiu d’uns 2 milions d’euros.

També hi ha quatre propietats immobiliàries. La principal és el xalet de Torrelodones (Madrid), on Camilo va passar la major part de la seva vida i on es troben quasi totes les seves pertinences. Es tracta d’una vivenda de gairebé 500 metres quadrats de superfície, amb piscina i un gran terreny de gairebé 10.000 metres. Hi ha una altra parcel·la de 2.500 metres quadrats a la mateixa urbanització. S’hi suma un altre xalet amb terreny a la urbanització La Chopera de Las Rozas (Madrid). És d’obra nova de fa 10 anys i consta d’un terreny de més de 2.000 metres quadrats en els quals, entre altres construccions, hi ha una casa de més de 300. El valor de la propietat seria d’entre 500.000 i 700.000 euros.  I finalment hi ha el pis a Marbella (Màlaga), on el cantant passava algunes setmanes de vacances a l’estiu.

I la cosa no s’acaba aquí. El jove heretarà una societat de compravenda d’immobles amb un patrimoni de 800.000 euros, així com els drets de totes les cançons del seu pare, que són gairebé tots els seus èxits i alguns d’altres artistes. Parlem d’uns 200.000 euros anuals, una quantitat que es dispararà ja que les vendes i descàrregues de música del creador de ‘Vivir así es morir de amor’ s’han disparat des de la seva mort. 

Si no existeix un testament posterior del que parla el seu administrador, Cristóbal Huete, així quedarà tot. A Huete. Camilo Sesto li encomana la missió de decidir quines pertinences seves es reservaran per al museu que l’Ajuntament d’Alcoi vol dedicar al seu fill predilecte. 

Controlar la vida de l’artista

Notícies relacionades

Camilo Jr. es troba aquests dies instal·lat a la casa de Torrelodones. Va prendre possessió de la vivenda a l’espera de saber-se el contingut del testament, sense topar amb l’oposició dels que havien sigut acusats de «controlar» la vida de l’artista aquests últims anys. La seva mare, Lourdes Ornelas, amb qui Camilo tenia una relació nul·la, tenia prohibida l’entrada a la casa i està allotjada a casa d’una amiga mexicana a Madrid.

Durant la seva infància i adolescència, Camilo Jr. va residir amb el seu pare a Espanya, que fins i tot es va apartar de la música durant un lustre per dedicar-se a ell. Més endavant va tornar a Mèxic i, amb el temps, ell mateix va donar a entendre que el vincle amb el seu pare era més a prop de l’admiració que de la proximitat i l’afecte. A Mèxic es va casar amb una jove suïssa de qui es va separar als pocs mesos, i també va intentar desenvolupar una carrera musical que no ha tingut èxit. Després de tancar els tràmits del sepeli del seu progenitor, Camilo Jr. ha sol·licitat un inventari dels béns del seu pare. També es diu que està negociant entrevistes en què explicarà com era la relació que mantenia amb ell.

Temes:

Camilo Sesto