EN EL IOT DE PIERRE CASIRAGHI

Greta Thunberg arriba a Nova York després de dues setmanes navegant

La jove activista sueca ha gravat un documental per conscienciar sobre la crisi climàtica

undefined49596755 file   in this aug  14  2019 file photo  climate change acti190828173519

undefined49596755 file in this aug 14 2019 file photo climate change acti190828173519 / Kirsty Wigglesworth

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El veler Malizia II, en el qual la jove activista sueca Greta Thunberg ha travessat l’Atlàntic durant 14 dies, des que va partir del port de Plymouth (Regne Unit) ha ancorat a Coney Island, a Nova York, on desembarcarà a les 14.45 hores, a les 20.45 hores a Espanya.

Al port de North Cove Marina, Thunberg serà rebuda per 17 velers que representaran els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. La jove viatja acompanyada pel seu pare, Svante Thunberg, el càmera Nathan Grossman, l’amo del 'Malizia II' i capità, Pierre Casiraghi, i el mariner Boris Herrmann. El grup ha anat gravant un documental per explicar la iniciativa, que pretén conscienciar sobre els efectes de les emissions de CO2a l’atmosfera que emeten els avions.

Abans de la matinada d’aquest dimecres, Thunberg va difondre a les seves xarxes socials una foto amb els llums llunyans de Nova York amb el missatge: "¡¡¡Terra!!! Els llums de Long Island i Nova York a davant", destaca. 

El veler ‘Malizia II’ està propulsat amb energia solar i turbines subaquàtiques que no emeten CO. El Malizia Team ha desenvolupat també el Malizia Ocean Challenge, un projecte per recolzar l’educació climàtica i monitoritzar el CO a l’oceà. El projecte compta amb el recolzament de la Fundació Princep Albert II de Mònaco, una organització que s’encarrega de projectes ambientals i climàtics.

Discurs davant de l’ONU

La intenció de Greta és unir-se a les dues grans marxes mundials contra el canvi climàtic, organitzades per als pròxims 20 i 27 de setembre i acudir a l’Assemblea d’Acció Climàtica de l’ONU a Nova York organitzada pel secretari general, Antonio Guterres, el 23 de setembre, on oferirà un discurs sobre el canvi climàtic.

La seva lluita va començar el 20 d’agost del 2018, en la qual cada divendres s’absentava de l’escola per protestar davant el Parlament suec per la lluita mediambiental. Durant els pròxims mesos la jove recorrerà Amèrica amb el seu missatge. 

L’adolescent sueca, que s’ha pres un any sabàtic en els seus estudis, té intenció de viatjar al Canadà i Mèxic. Posteriorment, viatjarà a Xile per participar en la Conferència de les Parts de l’ONU contra el Canvi Climàtic (COP25) que aquest any se celebrarà del 2 al 13 de desembre a Santiago de Xile. També planeja visitar altres ciutats d’Amèrica del Sud que són també importants per abordar la crisi climàtica.

Missatge pel medi ambient

Notícies relacionades

Thunberg va manifestar abans de partir que segons la seva opinió els esdeveniments a Nova York i Santiago de Xile mostraran si durant tots aquests mesos els líders del món han escoltat la ciència i els joves de tot el món que han alçat la seva veu contra el canvi climàtic i l’emergència climàtica.

"Jo seré allà, fins i tot si el viatge resulta massa llarg i dificultós. Nosaltres farem sentir les nostres veus. Aquesta és la línia del nostre futur i, almenys, hem de poder tenir una cosa per dir allà. La ciència és clara i tots nosaltres els joves i nens estem comunicant i actuant com aquesta ciència unida. I la nostra demanda és perquè el món estigui unit darrere d’aquesta ciència", va assenyalar.