PROCÉS AJORNAT FINS AL GENER

Weinstein es declara "no culpable" de nous càrrecs d'abusos sexuals

Anabella Sciorra afirma que el productor la va violar el 1993

lmmarco49574498 film producer harvey weinstein leaves new york supreme court190826163155

lmmarco49574498 film producer harvey weinstein leaves new york supreme court190826163155 / SHANNON STAPLETON

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El judici contra el productor de cine Harvey Weinstein, l’escàndol d’abusos sexuals del qual va servir per encoratjar el moviment #MeToo, ha sigut ajornat fins al pròxim 6 de gener després que el jutge que porta el cas al Tribunal Suprem de Nova York  acceptés aquest dilluns nous càrrecs contra ell. 

El procés, que estava previst que comencés el 9 de setembre que ve i es prolongués durant sis setmanes, ha sigut posposat per donar més temps als advocats del magnat de Hollywood, que tindran 45 dies per respondre a les noves acusacions fetes en contra seu per l’actriu italoamericana Annabella Sciorra, coneguda pel seu paper en la famosa sèrie 'Els Soprano', que al·lega que Weinstein la va violar a casa seva el 1993.

D’acord amb el seu testimoni, el productor la va acorralar a la seva habitació, va ignorar les peticions de l'actriu perquè se n’anés i la va llançar al llit. "Vaig clavar puntades de peu i vaig cridar", ha declarat l’actriu, que acusa Weinstein de subjectar-li els braços i forçar-la a tenir sexe amb ell. 

Davant del jutge James Burke, el productor de 67 anys, que va entrar als tribunals amb les manilles posades i va sortir-ne sense, s’ha declarat "no culpable" d’aquests nous càrrecs.

L’advocada de Weinstein Donna Rotunno va assegurar als mitjans, després de la sessió en un jutjat de Nova York, que l’equip de defensa té ara un mes i mig per respondre a la nova imputació i després la fiscalia ha de contraargumentar l’escrit que presentin els lletrats, abans que el jutge prengui una decisió final.

Malgrat els nombrosos testimonis en contra d’ell després que esclatés el cas, a principi d’octubre de fa dos anys, quan 'The New York Times' va publicar un ampli reportatge sobre la cara oculta de Weinstein com a depredador sexual, només està imputat de violació en un hotel de Manhattan el 2013 i de practicar sexe oral de manera forçada el 2006, a dues dones que continuen en l’anonimat.

Notícies relacionades

La sessió d’aquest dilluns ha tingut lloc una setmana després que la seva defensa sol·licités que el judici no se celebri a Nova York, i que sigui traslladat a "qualsevol altre comtat" de l’estat, per assegurar que el procés sigui "just", ja que consideren que la pressió mediàtica podria afectar la valoració dels membres del tribunal.  

Weinstein està en llibertat condicional després del pagament d’una fiança d’un milió de dòlars (900.000 euros) després que es declarés "no culpable" en una previsualització el juliol del 2018.