CAMPANYA A TIMES SQUARE

Javier Bardem exigeix un tractat global sobre els mars a l'ONU

L'actor espanyol participa en una sèrie d'accions de Greenpeace

lmmarco49490866 actor javier bardem holds a banner for greenpeace as he pose190819181810

lmmarco49490866 actor javier bardem holds a banner for greenpeace as he pose190819181810 / DON EMMERT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb motiu de l’inici de la reunió per debatre sobre el futur dels mars a l’ONU i per tal d’aconseguir un tractat global que faciliti la protecció del 30% de la seva superfície el 2030, l’oenagé Greenpeace ha realitzat a Nova York, aquest dilluns, un conjunt d’accions en què participa l’actor Javier Bardem. A primera hora del matí, el marit de Penélope Cruz ha protagonitzat una sessió de fotos a Times Square, on l’ONG ha projectat diversos missatges de conscienciació a les pantalles gegants. 

Les negociacions del Tractat Global dels Oceans duren ja una dècada i Bardem s’ha dirigit després, a la sala de conferències de les Nacions Unides, als delegats dels estats membres per insistir-los en la necessitat de protegir els oceans. Ho ha fet juntament amb la científica ambiental de la Universitat de Nova York Jennifer Jacquet; la biòloga marina i responsable de la campanya 'Protect the Oceans' de Greenpeace Alemanya Sandra Schottner; l’estratega política de Greenpeace Internacional, Sofia Tsenikli, i la fundadora de Women4Oceans, Farah Yasmin Obaidullah.

Bardem, que va participar en una expedició de l’onenegé a l’Antàrtida amb el seu germà Carlos el gener de l’any passat, ha recordat que els oceans estan "a punt de col·lapsar-se". "Tots tenim la nostra part de culpa. Per això ara també tots hem d’assumir el nostre paper assegurant un Tractat Global dels Oceans fort i sòlid", ha reclamat.

Notícies relacionades

Schottner ha insistit que ara els governs tenen una "oportunitat única" per reunir-se i abordar el "saqueig i la destrucció dels oceans i la pèrdua massiva de vida marina". Així, considera que el que passi en aquesta reunió, marcarà el destí dels oceans, que s’enfronten a més amenaces que mai, des de la sobrepesca fins a l’extracció de petroli, la mineria de fons marins i la contaminació per plàstics.

"Necessitem aquest tractat per aconseguir la creació d’una xarxa de santuaris marins a tot el planeta, lliure d’activitats humanes nocives, que ajudi a evitar els pitjors efectes de la crisi climàtica i salvaguardi la vida silvestre," conclou l’experta de Greenpeace.

Temes:

Javier Bardem