VETO JUDICIAL

El jutge prohibeix a Harvey Weinstein viatjar a Espanya

El productor, que s'enfronta a un judici per violació, pretén treballar a Europa

lmmarco48300944 files  in this file photo taken on april 25  2019 disgraced 190808162653

lmmarco48300944 files in this file photo taken on april 25 2019 disgraced 190808162653 / DON EMMERT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jutge ha negat a Harvey Weinstein, de 67 anys, el permís per viatjar a Espanya i Itàlia, on tenia previst per negociar una possible versió teatral de 'Cinema Paradiso', a partir de l’èxit cinematogràfic que ell va produir el 1998. La cinta va guanyar per a Itàlia l’Oscar a millor cinta en llengua estrangera. Segons ‘Page Six’ el productor pretenia viatjar a Europa del 12 al 22 d’agost per intentar aixecar el projecte.

Weinstein es troba actualment en llibertat sota fiança des de maig de l’any passat després de ser acusat a Nova York de violar una dona i de forçar-ne una altra a practicar-li sexe oral. El pròxim 9 de setembre començarà un judici que fins ara només ha tingut sessions preliminars. Els delictes a què s’enfronta estan penats amb fins a cadena perpètua. Gairebé un centenar de dones, entre elles moltes actrius conegudes, l’han assenyalat com un depredador sexual. 

Els seus advocats van explicar que el productor volia entrevistar-se en persona amb el veterà compositor italià Ennio Morriconi, que té 90 anys i no pot viatjar, i amb el cineasta Giuseppe Tornatore. Morriconi és l’autor de la banda sonora de 'Cinema Paradiso' i Tornatore va escriure el guió i va dirigir el film. La pel·lícula va ser distribuïda per Miramax, la companyia que Weinstein va cofundar juntament amb el seu germà Robert.  Es dona la circumstància que The Weinstein Company, fundada el 2005 per Robert i Harvey Weinstein després d’abandonar els dos Miramax Films, es va declarar en fallida després de no poder superar la situació de crisi en la qual va entrar després de les múltiples acusacions d’abusos sexuals que va rebre Harvey Weinstein. 

Notícies relacionades

Segons els seus advocats, Weinstein també tenia planejat reunir-se amb directors i possibles inversors a Espanya. Els lletrats han criticat que no es permeti treballar el seu client, trencant, van dir, la presumpció d’innocència. 

Weinstein va quedar en llibertat sota fiança el maig de l’any passat després d’entregar-se en una comissaria de Nova York, set mesos després que comencés la seqüència de denúncies que van activar el moviment Me Too. El jutge li va imposar una fiança de 10 milions de dòlars (8,9 milions d’euros), dels quals va pagar un milió en efectiu, i va limitar la seva llibertat de moviments, retirant-li el passaport.