AUTOBIOGRAFIA 'FACE IT'

Debbie Harry, la cantant de Blondie, revela que va ser violada a punta de ganivet

L'agressió va tenir lloc als 70, quan també va patir un intent de segrest per part de l'assassí en sèrie Ted Bundy

27 DE AGOSTO DEL 2014. LA CANTANTE DEBBIE HARRY EN UN CONCIERTO EN GLASGOW. Singer Debbie Harry with Blondie perform for a sold out crowd at the O2 ABC Glasgow. 27 Aug 2014. FOTO DE THC / ZJF  GTRES

27 DE AGOSTO DEL 2014. LA CANTANTE DEBBIE HARRY EN UN CONCIERTO EN GLASGOW. Singer Debbie Harry with Blondie perform for a sold out crowd at the O2 ABC Glasgow. 27 Aug 2014. FOTO DE THC / ZJF GTRES / THC/ZJF (GTRES)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cantant de Blondie, Debbie Harry, ha revelat que va ser víctima d’una violació a punta de ganivet en la dècada dels 70. Es tracta d’una confessió que apareixerà en la seva pròxima autobiografia, ‘Face it’, que veurà la llum el pròxim 1 d’octubre a Harper Collins. En les mateixes memòries, la icònica artista punk-rock, de 74 anys, també explica que la van intentar segrestar el 1972.

L’agressió sexual va passar aquella mateixa dècada, al’apartament que compartia amb el seu company de banda i parella, Chris Stein. Una nit, després de passar per un local, van anar al pis del guitarrista a Nova York. A l’arribar a la porta principal de l’apartament, un “home va venir darrere nostre amb un ganivet”, escriu Harry.

Una vegada dins de casa, el lladre els va lligar i els va demanar diners. La cantant explica que no tenia res en efectiu, així que l’home es va posar a remenar. “Va apilar les guitarres i les càmeres del Chris i després em va deslligar les mans i em va dir que em tragués els pantalons”, relata.

“Ves a rentar-te”

“Em va follar i després em va dir: ‘Ves a netejar-te’”, recorda l’artista, que al mateix llibre assegura que en aquell moment no va sentir gaire por, que li van doldre més les guitarres robades i que s’alegra que l’agressió tingués lloc abans de la sida, perquè si no podria haver “embogit”.

La violació va ser anterior que Blondie aconseguís l’èxit, i de moment no ha transcendit si la cantant va arribar a denunciar els fets davant de la policia. 

Sinistre viatge amb Ted Bundy

Al mateix llibre també explica un altre passatge colpidor que la relaciona amb el famós assassí en sèrie Ted Bundy. El criminal que va arribar a matar 30 dones, també hauria intentat segrestar-la una nit de l’estiu del 1972 a Manhattan. No trobava taxi i va acceptar pujar al cotxe d’un desconegut. No obstant, aviat es va adonar que alguna cosa anava malament. “Quan vaig pujar, les finestretes estaven apujades excepte per una petita escletxa. Em vaig adonar que no hi havia maneta a la porta, ni botó per obrir la finestra, ni res... L’interior del cotxe era buit. Se’m van eriçar els cabells del clatell, i vaig aconseguir obrir la porta”.

Segons ha explicat en alguna ocasió, diverses dècades més tard va descobrir que el conductor d’aquell vehicle no era cap altre que Ted Bundy, que va morir a la cadira elèctrica el 1989 quan tenia 42 anys. “Després el vaig veure a les notícies, era Ted Bundy.

Notícies relacionades

Per descomptat, el llibre també té altres capítols menys escabrosos. Debbie fa balanç de les seves “aventures sexuals” i del consum de drogues. Arriba a dir que a finals dels 80 l’heroïna va ser un gran consol després d’acabar la seva relació amb Stein (el 1989).

En plena gira de concerts

Blondie va aconseguir la fama amb l’àlbum 'Parallel lines' (1978). Després la banda va tenir himnes, com ‘Heart of glass’, ‘Call me’, ‘Rapture’, ‘The tide is high’. El 1982 el grup es va separar i Debbie Harry va seguir amb la seva carrera en solitari. Va llançar ‘KooKoo’ (1981) i ‘Rockbird’ (1986), per exemple. Als 90 va tornar a ressorgir, i actualment està de gira. Aquest dimecres, per exemple actua a Santa Barbara, dijous, 8 d’agost, a San Francisco, i dissabte, 10, a Woodinville (Seattle).

Temes:

Violacions