CAMPANYA A LA CASA BLANCA

Bernie Sanders grava un vídeo amb Cardi B per mobilitzar els més joves

El demòcrata i la rapera han conversat sobre deute estudiantil, crisi climàtica i salari mínim en un saló de manicura regentat per dues dones afroamericanes a Detroit

sanderscardieb

sanderscardieb

2
Es llegeix en minuts
Efe

El demòcrata Bernie Sanders i la popular rapera Cardi B, que han manifestat en múltiples ocasions la seva admiració mútua, han gravat aquest dilluns un vídeo per a la campanya presidencial del senador esquerrà a la recerca de la mobilització del votant jove.

El vídeo va ser rodat en un saló de manicura regentat per dues dones afroamericanes a Detroit, ciutat on aquest dimarts i dimecres tindrà lloc la segona tanda de debats dels aspirants demòcrates a la Casa Blanca.

Segons va dir Sanders a la cadena CNN, ell i la rapera novaiorquesa d’origen dominicà i de Trinitat i Tobago, que s’ha convertit en tota una revelació del hip-hop gràcies al seu disc 'Invasion of Privacy (2018) i a cançons molt exitoses com 'Bodak yellow i 'I like it', van conversar sobre el deute estudiantil, la crisi climàtica i el salari mínim.

"Estem treballant en una manera d’involucrar més gent jove en el procés polític. El futur dels EUA depèn de la gent jove. Molts estan votant, però no en són prou", va dir el senador a la cadena nord-americana.

Cardi B, per la seva banda, va publicar en el seu compte d’Instagram una foto de la trobada acompanyada d’un text en el qual va agrair a Sanders la conversa i va reproduir l’eslògan ‘Not me. Us’ (‘No jo. Nosaltres"), que sol utilitzar el senador en la seva campanya.

"Estigueu atents per veure com [Sanders] lluitarà per la justícia econòmica, racial i social per a tothom. Junts, construïm un moviment de gent jove per transformar aquest país", va escriure la popular rapera.

Picades d’ullet constants

Aquesta va ser la primera vegada que Cardi B i Sanders es van veure cara a cara, tot i que la seva afinitat i picades d’ullet a les xarxes socials venen de lluny.

A començaments de mes, la rapera del Bronx, que sol pronunciar-se sobre qüestions polítiques, va recórrer a Twitter per referir-se al senador.

"He estat llegint sobre Bernie Sanders i estic molt trista per com li vam fallar el 2016. Aquest home ha lluitat molt temps per la igualtat i els drets humans. Veure aquest país convertit en un lloc millor ha sigut realment la seva passió durant molt temps, no un nou front per a una campanya", va dir.

Notícies relacionades

Per la seva banda, en una entrevista recent en el programa de Jimmy Kimmel, Sanders va dir que havia haver conversat per telèfon amb Cardi B en "múltiples ocasions" i va assegurar que la rapera "està molt preocupada pel que està passant en aquest país".

"Ella ve d’un origen humil, sap com és viure en la pobresa, lluitar, i vol assegurar-se que millorarem la vida a les persones treballadores d’aquest país", va dir Sanders, que es va manifestar "encantat" de tenir el suport de la rapera.