UN PERSONATGE A CAP ROIG

Liam Gallagher i el seu estrany concepte de la família

Malgrat una vida moguda amb fills que amb prou feines coneix i la baralla permanent amb el seu germà Noel, el rocker afirma que "tot va bé"

zentauroepp48685204 gente gallagher twitter190726161636

zentauroepp48685204 gente gallagher twitter190726161636

3
Es llegeix en minuts
Begoña Arce

Fresc com una rosa. Amb 46 anysLiam Gallagher diu estar “orgullós de seguir refotudament viu, de ser aquí, de no haver-me convertit en una víctima”. Així ho podran veure aquest dissabte els que s’acostin al seu concert delFestival de Cap Roig, que en essència serà un concert d’Oasis:  no hi faltaran 'Morning glory', 'Supersonic' ni 'Wonderwall', entre altres himnes de la banda de Manchester que va tallar el bacallà durant els 90.

Al documental 'Liam Gallagher: As I was', estrenat el mes passat sobre la seva carrera i l’historial de les seves relacions personals turbulentes, qui va ser el cantant d’Oasis desafia els que el van voler enterrar abans d’hora. “No he deixat que aquests bastards m’enfonsessin, tota la gent que t’esborra del mapa, que porta deu anys dient 'Oh, ja està refotudament mort... Acabarà volant-se el cap. Tindrà una sobredosi'. Tenen tots els titulars de premsa preparats, però, tios, no crec que això passi. Crec que aguantaré”.

El film, un retrat hagiogràfic i complaent, resumeix el que ha sigut la recerca d’una nova identitat del temperamental ‘mancunian’, des de la ruptura d’Oasis el 2009, quan el seu germà Noel va donar el cop de porta, la seva experiència amb la banda Beady Eye, dissolta el 2014 i la seva difícil carrera en solitari. Amb Noel, l’etern rival, no hi ha hagut reconciliació. No es parlen, però s’insulten a través de declaracions a la premsa o les xarxes socials. Liam ha arribat a comparar el seu germà i la seva dona, Sara MacDonald, amb la parella d’assassins en sèrie Fred and Rosemary West. Noel va descriure Liam com “un home amb una forquilla en un món de sopa”.

"Un marit de merda"

La vida familiar de Liam ha sigut tempestuosa, tot i que el documental la mostra des de l’angle més afavoridor, el d’algú a qui les seves ex han anat deixant plantat.  “He sigut una mica un marit de merda”, reconeix, “i això ha afectat els meus fills i ho lamento”. Reflex de la seva agitada vida sentimental és el variat origen de la seva prole.

Lisa Moorish, mare de la seva primogènita, Molly.

En total, Liam té quatre fills de quatre mares diferents. A la petita Gemma, de 6 anys, fruit d’una relació amb la periodista Liza Ghorbaniencara no la coneix. “És una cosa que arribarà en el seu moment, naturalment”, ha declarat el rocker. El seu naixement li va costar el divorci milionari de la seva segona dona, la cantant d’All Saints, Nicola Appleton, que es va saldar amb una mica més de sis milions d’euros. Junts van tenir un fill,Gene, de 17 anys.

Amb l’actriu Patsy Kensit, mare de Lennon Gallagher, el 1997. / AP

 La seva primera dona havia sigut l’actriu Patsy Kensit, amb qui es va casar el 1997. Acabar de casar va tenir una aventura amb la cantant i compositora Lisa Moorish. Onze mesos després del casament va néixer la Molly, de 21 anys, una filla que va conèixer l’any passat. “Em va enganyar una setmana després que ens caséssim”, ha explicat Kensit, que amb Liam va tenir un fill, Lennon, de 19 anys, poc abans de divorciar-se.

Amb Nicole Appleton, relació de la qual va néixer el Gene, en una gala el 2012. / AFP

Somriures i llàgrimes

Notícies relacionades

La Molly, el Lennon i el Gene apareixen al documental i també en una entrevista, junts per primera vegada amb el seu pare, publicada el mes passat al 'Sunday Times'. Liam explica com va tenir una primera trobada amb la Molly, “al pub del davant”, on, “vam anar a emborratxar-nos i va ser formidable”. Hi va haver “emoció”, “fins i tot llàgrimes”, i d’aquí va néixer una cançó, ‘Now that I've found you’ (‘Ara que t’he trobat’), que formarà part del disc que prepara i sortirà el setembre.

Gallagher, ara unit sentimentalment a una integrant del seu equip, Debbie Gwyter, sumarà a les gires d’aquest estiu un 'tour' pel Regne Unit a l’hivern.  “La vida ara em va bé. Tinc una bona relació amb els meus fills, poden venir als meus concerts i riure una estona. Tot està bé, molt bé”.