ESTRELLA DEL REGGAETON

Maluma, l'estimes o l'odies

El músic colombià inaugura aquest divendres el Festival de Cap Roig

undefined48869044 colombian singer juan luis londono arias aka maluma performs190710165424

undefined48869044 colombian singer juan luis londono arias aka maluma performs190710165424

2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

El cantant colombià Juan Luis Londoño, més conegut com a Maluma, estrella del reggaeton, donarà el tret de sortida aquest divendres, dia 12, a una nova edició delFestival de Cap Roig, una cita estiuenca imprescindible amb 25 propostes per als mesos de juliol i agost a Calella de Palafrugell.

El compositor de pop i trap, que va saltar a la fama el 2011 gràcies als senzills ‘Farandulera’ i ‘Obsesión’, disfruta d’un èxit descomunal, però el la seva més que coneguda actitud masclista i les seves excèntriques posades en escena generen una sensació d’amor-odi entre els seus seguidors. I per a mostra un botó: quan el cantant, de 25 anys, va formar part de l’exclusiva llista d’artistes que van cantar als MTV Video Music Awards 2018 no se li va ocórrer cap altra cosa que fer un petó a la boca a una de les ballarines a l'acabarFelices los 4. 

Apologia del masclisme

No hi ha dubte que el de Medellín és un dels artistes més estimats i desitjats de la música urbana, però les seves excentricitats i les lletres de les seves cançons causen l’efecte contrari en moltes ocasions. De fet, el llançament de ‘Cuatro babys’ va anar acompanyat d’una campanya a Change.org que va recollir 45.000 firmes i que demanava la retirada de la cançó i del videoclip per "denigrar la dona". No és l’única petició contra l’intèrpret a la plataforma: la llançada per Marina González reclama que s’investigui l’artista per apologia de la violència de gènere i està dirigida a diversos ministeris, entre ells els de Justícia i Interior, i a la policia. 

Aquesta no va ser la primera vegada que el cantant s’ha vist embolicat en controvèrsies d’aquesta mena. L’agost passat, fins i tot es va posar en marxa una campanya a internet contra el masclisme de Maluma, Maluma, que es va convertir en 'trending topic' sota el ‘hashtag’ #MejorSolaQueConMaluma. La portada de Mala mía, en la qual apareixia envoltat de dones semidespullades en un llit,va ser la gota que va fer vessar el got per a centenars d’usuaris, que van esclatar a les xarxes socials. De poc va servir que al videoclip col·laborés amb un altre dels artistes del moment, Bad Bunny. El missatge que va calar és que tractava les dones com objectes.

 

Vídeo adorat 

Notícies relacionades

També ha tingut problemes més relacionats amb la seva feina. Així encara es recorda quan va intentar cantar en un ‘story’ d’Instagram ‘Hasta ayer’, de Marc Anthony, i li va sortir un gall. El vídeo immediatament es va viralitzar i va originar tota mena de comentaris.

Però no tot són crítiques. Aquest dimarts, Maluma va rebre un munt d’elogis en el seu compte oficial d’Instagram gràcies a un vídeo inèdit amb què ha aconseguit fer embogir els seus més de 44 milions de seguidors. En la filmació hi apareix sense samarreta, amb uns abdominals perfectament alineats i fent sensuals moviments al ritme d’Instinto natural.