SETMANA DE LA MODA DE BARCELONA

Disseny que emergeix

2
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Eñaut i Narbon són dos noms a retenir en el panorama tèxtil dels nous noms que arriben a la moda. Tots dos han desfilat en aquesta tercera jornada de la 080.

Eñaut Barruetabeña és un jove de 26 anys de Guipuzcoa que porta establert a Barcelona 8 anys. Va estudiar disseny de moda a l’IED, va col·laborar amb Josep Abril i va passar pel departament de disseny de Bershka. L’any passat va guanyar el concurs Rec/080 i aquest dijous ha fet el seu esperat debut a la passarel·la amb la seva firma, Eñaut, que va crear el setembre passat.

"Baleners bascos"

"Menys tricotar jo he fet tot el que heu vist. He volgut mirar cap als meus orígens i recreo el passat dels baleners bascos que al segle XVI salpaven cap a Terranova, la new found land que dona nom a la desfilada". Roba masculina, tot i que com ell explica, algunes dones també s’interessen per algunes de les seves peces, que evoquen el treball al mar. "Si al principi tot és blanc i pur, després la col·lecció es tenyeix de granat per recordar la lluita arpó en mà i acaba en negre, com una mostra del que estem fent amb els nostres mars", explica el jove.

Els seus homes vesteixen peces de reixeta de cotó, jerseis de llana on les línies horitzontals marineres aquí són verticals i cauen com serrells-corda, granotes que recorden els pescadors, impermeables de niló i també algun vestit de cotó combinat amb samarretes. "Si guanyo el premi al millor disseny emergent seria meravellós per poder consolidar la marca. De moment tinc botiga online, però és que fem peces gairebé sobre comanda", explica.

Somni lúcid

Notícies relacionades

També opta al premi a millor disseny emergent Patricia Narbon, al capdavant de Narbon. Anomena la seva col·lecció femenina Lola i com a artista multidisciplinària que és, s’ha encarregat fins i tot de la banda sonora de la desfilada. Lola diu, és un somni lúcid i hi ha moltes coses, des de l’abric blanc de cabell amb barret cordovès, que ha obert el passi fins a un vestit de punts passant per una successió de superposicions d’estampats i detalls brillants o de volants roses i transparències i brodats amb vidres. Patricia, que es va llicenciar el juny passat a Viena, presenta una única col·lecció a l’any. De fet les seves peces i accessoris estan fet a cavall de Barcelona i la capital austríaca.