SETMANA DE LA MODA DE BARCELONA

El canvi climàtic puja a la passarel·la

Sonia Carrasco debuta a la 080 amb una col·lecció orgànica i sostenible

undefined48806465 gente 080 barcelona 2019 sonia carrasco190626162924

undefined48806465 gente 080 barcelona 2019 sonia carrasco190626162924

1
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Sonia Carrasco hauria de sortir amb premi d’aquesta edició de la 080. Per compromís amb el medi ambient i amb la moda. "Nosaltres als tallers no llencem res. Ho recollim tot i ens inventem una nova peça, un tapís, el que sigui. Ja veieu que tot és teixit orgànic i sostenible, cotó, denim, llana... fins i tot els botons són de cartró reciclat. Les etiquetes estan fetes a partir d’ampolles de plàstic reciclat i fins i tot les sabates que portaven les models són una col·laboració amb una firma vegana", explica amb entusiasme aquesta jove de 31 anys graduada en ciències empresarials i en disseny de moda formada a Saint Martins.

Malgrat la seva joventut, Sonia Carrasco, que opta al premi al millor disseny emergent d’aquesta passarel·la 080, ha format part de l’equip de disseny d’Alexander McQueen, Céline i Zara. "Treballar amb una firma de luxe és un gran escola i et manté en tensió, però també t’ajuda a veure, almenys en el meu cas, el que vols fer o no vols fer". La frase que presideix la col·lecció és Don’t  be fooled  (No et deixis enganyar) i és un avís per a navegants. "És que és molt fàcil posar-te l’etiqueta d’ecològic sense ser-ho. Nosaltres sí que ens comprometem amb el medi ambient fins i tot en el packaging",

Notícies relacionades

La col·lecció és una coordenada, 33.394759-124.969482, l’illa de plàstic de l’oceà Pacífic. Però anem ja amb les peces atemporals d’aquesta barcelonina. "No entenem de temporades, hi ha roba d’hivern i roba per al bon temps, la roba hauria de ser atemporal". És una proposta per a dona, que va del blanc cru al blau passant pel caqui i el beix, amb talls moderns i moltes maxibutxaques a la vista. Ni un sol estampat. Hi ha granotes amb caputxa, gavardines i abrics, pantalons sastre amb samarretes de cotó, vestits llisos. Una desfilada amb 36 canvis armoniosos i amb la qual espera arribar a botigues multimarca "amb una producció controlada, s’ha de reduir l’empremta ecològica".  

 

Temes:

Models