REVELACIÓ A 'THE TIMES'

El duc d'Edimburg, al príncep Enric: "Un surt amb actrius, no s'hi casa"

El marit de la reina Elisabet II va intentar dissuadir el seu net perquè no es casés amb l'actriu nord-americana Meghan Markle

48068255 59

48068255 59 / Chris Allerton (AP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des que el príncep Enric va fer públic la seva relació amb Meghan Markle, que llavors triomfava en el seu paper de ‘Suits’, s’ha hagut d’enfrontar a moltes veus contràries a aquesta relació. El primer d’ells, el seu propi germà, el príncep Guillem, que el va rebre amb un “¿N’estàs segur?”. Ara, també ha transcendit que el seu avi, el duc d’Edimburg, va intentar evitar que la parella arribés fins a l’altar.

En un reportatge publicat a ‘The Sunday Times’ ‘The Sunday Times’s’explica que Felip, el marit de la reina Elisabet, de 98 anys, no estava d'acord que amb la decisió del seu net; no entenia com es podia casar amb una "plebea" d’origen nord-americà. Al veure que el noi anava seriosament li va advertir: "Un pot sortir amb actrius, però no s’hi casa". Consell que no va tenir gens en compte el fill del príncep Carles i Lady Di, de 34 anys. Al final hi va haver casament amb Meghan, de 37. Va ser el maig de l’any passat.

Molt units

A pesar de tot, els llaços entre Felip i Enric continuen sent molt forts. El duc d’Edimburg no es va perdre el casament del seu net, el maig del 2018, al qual va acudir per sorpresa, ja que s’estava recuperant d’una operació de maluc. Felip va ser una de les primeres persones a conèixer un any després Archie, el nadó dels ducs de Sussex. La mare en va parlar en una recent entrevista, en la qual va explicar: "Vam topar amb el duc un dia mentre fèiem una volta amb el nadó". A més, la setmana passada, Enric i Meghan van felicitar l’aniversari al patriarca de la família reial britànica en el seu compte d’Instagram. 

A propòsit del consell del duc d’Edimburg al seu net, The Sun ha repassat aquesta setmana el passat amorós del marit de la reina. "¿Estava parlant per pròpia experiència?", es pregunta el tabloide. 

Els 'affaires’ de Felip

En el passat, el ben plantat duc Felip es diu que va tenir diverses històries amb estrelles de cine com l’actriu britànica de teatre i televisió Pat Kirkwood, les cames de la qual es coneixien com "la vuitena meravella del món". A més, tenia una sorprenent semblança amb la jove princesa Elisabet. Se suposa que van mantenir un història el 1948, quan la reina estava embarassada de Carles. L’actriu, que va morir el 2007, era en aquell temps nòvia del fotògraf Baron Nahum i freqüentava el mateix club on solia anar de festa el duc d’Edimburg. "Kirkwood sempre va negar l’aventura i va criticar la negativa del duc de fer el mateix", diu l’article, que recorda que durant anys tots dos es van enviar cartes.

Notícies relacionades

Al duc també se li atribueix un altra aventura amb l’actriu britànic asiàtica Merle OberonQueenie, que va estar nominada a l’Oscar; amb la grega d’origen francès Hélène Cordet, una amiga d’infància amb la qual va compartir molts estius, i les britàniques Katie Boyle i Anna Massey, entre d’altres.

En l’exitosa sèrie ‘The crown’ (Netflix), sobre el regnat d’Elisabet II, queden apuntades sense entrar en detall algunes d’aquestes presumptes infidelitats del duc d’Edimburg.