SEGONS 'THE NEW YORK TIMES'

Weinstein pacta pagar 39,3 milions per tancar les demandes d'abusos

El productor afronta en paral·lel un procés penal per delictes sexuals que començarà al setembre

zentauroepp48300944 files  in this file photo taken on april 25  2019 disgraced 190524134958

zentauroepp48300944 files in this file photo taken on april 25 2019 disgraced 190524134958 / DON EMMERT

1
Es llegeix en minuts

L’exproductor de Hollywood Harvey Weisntein ha assolit un preacord per 44 milions de dòlars (39,3 milions d’euros) per tancar les demandes presentades contra ell per part d’algunes de les seves presumptes víctimes i per l’estat de Nova York, informa 'The New York Times'.

Encara es desconeix si aquest preacord inclouria una admissió per part de Weinstein de les acusacions d’abusos sexuals abocades en contra seu –i que ell nega– per més de 80 dones, alguna d’elles conegudes estrelles de Hollywood com Salma Hayek, Angelina Jolie o Lupita Nyong'o.

Segons el rotatiu novaiorquès, dels 44 milions de l’acord, 30 es repartirien entre un fons de demandants, creditors de la seva antiga empresa (The Weinstein Company) i antics empleats, mentre que la resta aniria destinada a cobrir les despeses legals dels socis de Weinstein esquitxats per les demandes. En paral·lel a aquest acord civil, Weinstein afronta un procés penal per delictes sexuals a l’estat de Nova York que està previst que comenci al setembre. Weinstein va passar de ser un intocable de Hollywood a convertir-se en un empestat en la indústria per les desenes d’acusacions d’agressió sexual en contra seu.

Un terratrèmol feminista

Notícies relacionades

Les primeres acusacions es van revelar a finals del 2017 i van provocar tot un terratrèmol feminista a Hollywood que, articulat posteriorment sota el moviment MeToo, va assenyalar altres presumptes agressors i assetjadors sexuals com Kevin Spacey, Brett Ratner, Louis C.K., John Lasseter o Bryan Singer. El moviment MeToo va saltar després de Hollywood al món de la política i dels mitjans de comunicació. Aquestes acusacions van obrir incomptables fronts davant la Justícia a l’exproductor, que el maig del 2018 es va entregar a les autoritats i va ser posteriorment posat en llibertat sota fiança d’un milió de dòlars.

Arran del seu enfonsament, Weinstein va ser acomiadat de la seva pròpia empresa, The Weinstein Company, un autèntic imperi empresarial i cinematogràfic, que va ser venuda i dissolta l’any passat.