EMBARGAMENT

Harvey Weinstein deu gairebé 400.000 als seus exadvocats

Reclamen els diners que se'ls deu per haver representat el productor de cine acusat d'abusos sexuals

lmmarco47905985 topshot   disgraced hollywood mogul harvey weinstein arruive190523130622

lmmarco47905985 topshot disgraced hollywood mogul harvey weinstein arruive190523130622 / DON EMMERT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exproductor de cine Harvey Weinstein té un nou front obert amb els seus exadvocats, que li reclamen gairebé mig milió de dòlars per la feina que van fer en quatre casos presentats en contra seu per diverses companyies d’assegurances. Segons nous documents judicials que recullen diversos mitjans dels Estats Units, el bufet d’advocats Abelson Herron Halpern LLP ha presentat cinc embargaments per un import total de  420.495 dòlars (més de 377.000 euros) per les demandes de diverses companyies d’assegurances contra Weinstein. Aquestes companyies afirmen que no han de pagar els costos de les seves defenses, tant civils com penals, en els casos de conducta sexual indeguda i agressions presentades contra Weinstein. Weinstein està acusat formalment de dos càrrecs per practicar sexe oral a l’assistent de producció Mimi Haleyi el 2006 i per violar una dona en un hotel de Manhattan el 2013. 

Aquesta notícia es produeix una setmana després que els estudis del que va ser un dels homes més poderosos de Hollywood demanessin la liquidació de l’empresa. The Weinstein Company porta en concurs de creditors des del març del 2018 i la companyia ha sol·licitat al jutge convertir el procés concursal en liquidació, donat que les últimes mediacions no han pogut resoldre les demandes per abús sexual presentades contra l’empresa i el seu fundador.

Notícies relacionades

L’empresa fundada per Harvey Weinstein i el seu germà Bob va vendre la major part dels seus actius el juliol passat, una operació de 289 milions de dòlars tancada amb un fons de capital risc, i assegura no tenir liquiditat per poder-se reorganitzar.

Actrius com Gwyneth Paltrow, Mira Sorvino, Asia Argento, Ashley Judd i Rose McGowan han denunciat Weinstein per intercanviar favors sexuals a canvi de papers en les seves pel·lícules. Les acusacions contra Weinstein van ser el detonador del moviment MeToo.