DENÚNCIA PER ESCÀNDOL SEXUAL

Geoffrey Rush, indemnitzat amb 1,7 milions d'euros després de guanyar una demanda per difamació

Es tracta del pagament per una demanda de difamació més gran per a una única persona a Austràlia, segons l'emissora ABC

lmmarco48287139 file photo  australian actor geoffrey rush reacts as he arri190523121156

lmmarco48287139 file photo australian actor geoffrey rush reacts as he arri190523121156 / David Gray

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor australià Geoffrey Rush ha rebut més de 2,5 milions de dòlars australians (1,7 milions d’euros) després d’haver guanyat una demanda per difamació contra un tabloide de Sydney per uns articles en què s’afirmava que l’actor va fer insinuacions sexuals inapropiades.

El mes passat, el jutge del Tribunal Federal de Sydney, Michael Wigney, va sentenciar a favor de Rush, de 67 anys, i va assenyalar que havia sigut difamat per uns articles publicats al 'Daily Telegraph' durant el 2017. Segons la cadena australiana ABC, es tracta del pagament per una demanda de difamació més gran per a una única persona a Austràlia.

Els advocats de l’actor, conegut per la saga 'Pirates del Carib', 'El discurs del rei' i guanyador d’un Oscar el 1997 per 'Shine', reclamaven una compensació econòmica perquè, després d’aquests articles, l’actor va perdre una sèrie de contractes a causa de l’impacte negatiu en la seva reputació.   

Rush havia demandat el 'Daily Telegraph' el 2017 per uns articles en què s’explicava que havia assetjat sexualment i tocat de forma inapropiada una jove, Eryn Jean Norvill, que va participar amb Rush en la producció teatral Rei Lear, a Sydney, durant la temporada 2015/2016. Un dels titulars del tabloide era 'Rei de mirada lasciva' jugant amb el títol de l’obra de Shakespeare i el rostre de l’actor.

En el veredicte d’abril, el jutge Wigney va afirmar que l’informe era "una peça de periodisme sensacionalment irresponsable i imprudent del pitjor tipus" i que la denunciant de Rush era "propensa a l’exageració". 

Notícies relacionades

L’advocada de Rush, Sue Chrysanthou, ha assenyalat aquest dijous que l’actor havia ofert resoldre el cas a canvi d’una disculpa i 50.000 dòlars més els costos, però Nationwide News (la cadena propietària del mitjà) no va respondre. El diari ja ha recorregut el veredicte, argumentant que la conducta del jutge "va donar lloc a una aprehensió de biaix".