SEGONS LA PREMSA BRASILERA

Lula està enamorat i pensa casar-se al sortir de la presó

La nòvia és una sociòloga de 40 anys que coneix des de la dècada dels 90, i que l'ha visitat almenys cinc vegades a la presó

44997819 59

44997819 59 / MIGUEL SCHINCARIOL (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

A dos anys de la seva última viduïtat i 13 mesos de presó, Luiz Inácio Lula da Silva planeja tornar a casar-se amb una sociòloga 33 anys més jove. L’expresident brasiler hauria de deixar la presó de Curitiba abans que conclogui aquest any com a conseqüència de la reducció de la pena disposada pel Superior Tribunal de Justícia (STJ). La condemna es va reduir de 12 anys i 1 mes a 8 anys, 10 mesos i 20 dies, la qual cosa li permetrà abandonar el règim tancat i complir a casa seva el que resta de la sentència.

Una vegada que surti de la unitat penal formalitzarà la seva relació amb Rosângela da Silva. L’anunci no el va fer Lula sinó l’economista i exministre de Fernando Henrique CardosoCarlos Bresser-Pereira, després de visitar-lo a Curitiba. D’acord amb Bresser-Pereira, el fundador del Partit dels Treballadors (PT) està "apassionat i el seu primer projecte" al tornar al seu domicili és contreure matrimoni.

Lula va enviduar en dues ocasions. Maria de Lurdes da Silva va morir el 1971. Maria Leticia Lula da Silva, la seva dona durant més de quatre dècades i primera dama durant les dues presidències, va morir el 2017.  Va tenir un accident cerebrovascular letal que l’exmandatari va associar amb les humiliacions patides en el marc de la causa judicial per corrupció que el va portar a la presó, malgrat la debilitat de les proves en contra seu.

Bresser Pereira ha vist un Lula de 73 anys en "òptim estat físic i psíquic", disposat a refer la seva vida sentimental i amb un objectiu polític central: “Que se li reconegui la innocència!”.

Relació des del 2018

La "nòvia" de l’home que va governar el Brasil entre el 2003 i el 2010 va irrompre en els mitjans com un misteri a revelar. "¿Qui és?", van començar a interrogar-se els portals i canals televisius. Si alguna cosa no s’esperava de Lula és una nova història d’amor. El que es va saber a través del diari paulista Folha i la revista Epoca és que tots dos es coneixen des de la dècada del 90 i que ella ha treballat a la presa elèctrica d’Itaipú, ubicada a la Triple Frontera amb l’Argentina i el Paraguai. La relació entre ells dataria del 2018.

Notícies relacionades

"A la petita cel·la de 15 metres equipada amb un llit de solter, armari, taula i una cinta per córrer, Lula també ha apaivagat la solitud conversant amb Rosângela da Silva", assenyala el setmanari. Ella "ja va travessar els corredors de la Superintendència de la Policia Federal de Curitiba almenys cinc vegades". Mai va ser sola. La revista assegura que la sociòloga, coneguda com a Janja’ puja a les xarxes socials fotos amb missatges en favor de la llibertat de l’expresident. En això no es diferencia de milions de brasilers. El detall que va cridar l’atenció va ser la frase "L’amor ens acosta, la lluna sobre nosaltres".

La consigna ‘Lula lliure’ no només és repetida per la nova nòvia de l’exsindicalista, va ser cridada dies enrere als carrers per les multituds que es van mobilitzar en desenes de ciutats en rebuig de la política educativa del Govern d’ultradreta. Jair Bolsonaro els va qualificar d’"idiotes útils".

Temes:

Brasil