Anar al contingut

AFICIONS DE 'PAÍS'

Torra promou una col·lecta per fer ratafia cooperativa

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha mostrat públicament el seu recolzament al primer ‘crowfunding’ (col·lecta organitzada) per crear una cooperativa per a l’elaboració de ratafia, el típic licor català.

Des del seu compte oficial de Twitter, el president, conegut evangelista del tradicional destil·lat, recolza @lasobiranacoop a fi de recollir fons a Verkami per recolzar la iniciativa empresarial, que passaria per ser el primer creat per subscripció popular.

L’afició per la ratafia li ve a Torra de lluny. Una ampolla del destil·lat d’herbes i nous català va ser el regal que va portar a Pedro Sánchez com a president del Govern per a la seva primera entrevista a Moncloa. 

La setmana anterior, explicava, havia participat en un taller per elaborar el licor. I durant el mateix no va dubtar a participar en un vídeo per lloar les virtuts del destil·lat. Per a Torra, “la ratafia ens fa una mica més forts com a país”, “uneix i diverteix”.

El president va explicar que el seu avi ja preparava aquest licor i que a ell li serveix per recordar “d’on es ve”, per la qual cosa produir-la és “com cuidar el país, el seu paisatge i les seves tradicions”.

També a Waterloo, Carles Puigdemont presumeix d’elaborar ratafia amb un ingredient secret, el cacau, en homenatge, deia, al seu avi pastisser.

Temes: Quim Torra