BATALLA OBERTA

Multa de 5.000 euros diaris al rei emèrit belga si no es fa una prova de paternitat

Serà un expert qui fixi la data del test, els resultats del qual es mantindrien en secret fins que hi hagi sentència

lmmarco22926284 belgium s king albert ii gives a televised address to the na190517130216

lmmarco22926284 belgium s king albert ii gives a televised address to the na190517130216 / POOL

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez

La batalla oberta als tribunals de Bèlgica per part deDelphine Böel, que vol demostrar que és filla il·legítima del rei emèrit Albert II, pare de l’actual monarca, va aconseguir aquesta setmana una important victòria. El Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les ha condemnat Albert II a pagar una multa de 5.000 euros diaris si no accedeix a fer-se una prova d’ADN per establir si és el pare de Böel o no.

Ara serà un expert qui haurà de convocar el rei i fixar una data per a la prova. Si el monarca, que va abdicar el 2013 i va deixar la corona en mans del seu fill Felip, no es presentés a la cita llavors començaria a córrer la multa. Els resultats de la prova, en tot cas, es mantindran de moment en secret, fins que el Tribunal d’Apel·lacions no arribi a una decisió sobre el recurs presentat l’octubre del 2018 per Albert II, després d’una primera decisió del tribunal que li ordenava sotmetre’s a una prova d’ADN durant els tres mesos posteriors a aquesta sentència.

L’existència de Delphine, artista de professió i filla de la baronessa Sybille de Sélys Longchamps, es va conèixer per primera vegada el 1999 a través d’una biografia de la reina Paola escrita pel periodista flamenc Mario Daneels. En ella s’apuntava a una relació extramatrimonial del monarca, de la qual va néixer una nena en la dècada dels anys 60. 

Notícies relacionades

Durant anys, Böel va intentar un acostament amb el seu presumpte pare biològic, però la negativa d’Albert, que va ocupar el tron dels belgues entre el 1993 i el 2013, la va portar a prendre la determinació d’acudir als tribunals. Finalment ho va fer l’any 2013. L’any següent, Albert II reconeixia en una entrevista concedida a una cadena de televisió belga que el seu matrimoni amb Paola va passar per moments difícils, però mai va admetre la paternitat de Delphine. El tribual ja va estimar el novembre passat que el seu pare legal –Jacques Böel– no era el seu pare biològic.

L’advocat de Böel ha confirmat que estan d’acord que el resultat de la prova no sigui revelat abans que el cas es resolgui al tribunal de cassació, però diu que no entén la decisió del rei emèrit de no acceptar la prova de paternitat que “permeti establir una realitat”.

Temes:

Bèlgica