Escàndol de famosos

Felicity Huffman s'enfronta a quatre mesos de presó per estafa universitària

La famosa actriu es declara culpable d'haver participat en una xarxa de suborns per facilitar l'admissió a escoles prestigioses

Actor Felicity Huffman arrives at the federal courthouse to face charges in a nationwide college admissions cheating scheme in Boston, Massachusetts, U.S., May 13, 2019.  REUTERS/Katherine Taylor

Actor Felicity Huffman arrives at the federal courthouse to face charges in a nationwide college admissions cheating scheme in Boston, Massachusetts, U.S., May 13, 2019. REUTERS/Katherine Taylor / KATHERINE TAYLOR (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu Felicity Huffman, cèlebre pel seu paper a Mujeres desesperadas, s’ha declarat culpable davant d’un tribunal federal de Boston (Massachusetts, EUA) per participar en una estafa per facilitar mitjançant suborns l’admissió d’estudiants a prestigioses universitats.

La Fiscalia ha demanat una sentència de quatre mesos de presó per a l’actriu, a més d’una multa de 20.000 dòlars i 12 mesos de llibertat supervisada, després que firmés un acord de culpabilitat.

Demana disculpes públiques

No obstant, aquesta recomanació tindrà un caràcter consultiu i els jutges podrien imposar ara una pena diferent per al delicte de conspiració de què s’acusa la intèrpret, i que comporta una pena màxima de 20 anys, segons mitjans de comunicació locals.

Huffman ja va admetre el passat 8 d’abril haver pagat 15.000 dòlars a una organització benèfica falsa amb l’objectiu de blanquejar un suborn per alterar els resultats de l’examen d’admissió a la universitat de la seva filla.

"Vull disculpar-me amb els estudiants que treballen àrduament cada dia per ingressar a la universitat i amb els seus pares que fan enormes sacrificis per donar suport als seus fills i fer-ho amb honestedat", va afirmar llavors Huffman, que va ser nominada el 2005 a l’Oscar a millor actriu pel seu paper a Transamerica, mentre 12 tutors més també es van declarar culpables en aquesta estafa universitària.

L’estafa més gran en la història

La Fiscalia acusa la intèrpret, junt amb 50 persones més entre les quals s’inclouen entrenadors esportius, d’organitzar una trama per falsificar i trampejar els exàmens d’ingrés a diverses universitats, en què van arribar a pagar-se 25 milions de dòlars en suborns. Els fiscals consideren que aquesta és l’estafa d’admissió universitària més gran descoberta en la història dels Estats Units.

Notícies relacionades

A més de Huffman, una altra actriu, Lori Loughlin, també és entre els més de 30 pares i mares adinerats acusats de participar en la xarxa de suborns amb l’esperança que els seus fills ingressessin a universitats prestigioses com Yale, Georgetown i la Universitat del Sud de Califòrnia.

A diferència de Huffman, Loughlin, coneguda per la seva participació en la sèrie televisiva Padres forzosos, no figura en la llista d’acusats que van decidir declarar-se culpables.