CÀRRECS MENORS

Kim Kardashian ajuda a rebaixar les penes a 17 presos

Aquesta iniciativa s'ha vist impulsada per la campanya '90 dies de llibertat' que ha cofundat la presentadora al costat d'un grup de lletrats

undefined47706862 file   this oct  9  2018 file photo shows kim kardashian wes190509163438

undefined47706862 file this oct 9 2018 file photo shows kim kardashian wes190509163438 / Evan Agostini

1
Es llegeix en minuts

Kim Kardashian continua endavant amb el seu activisme a favor de les injustícies. La seva última acció ha consistit a ajudar a rebaixar les penes a un total de 17 presos, per als quals ha aconseguit recolzaments que han aconseguit que commutar les sentències a cadena perpètua per càrrecs menors.

Aquesta intervenció, que ha tingut lloc al llarg dels últims tres mesos, s’ha dut a terme a partir d’una campanya anomenada 90 Days of Freedom (90 dies de llibertat) que ha cofundat al costat d’un grup de lletrats i en què està recolzada per reconegudes associacions, segons ha publicat el web Page Six. 

Posats en llibertat

Notícies relacionades

Entre els presos que la celebritat ha ajudat a alliberar hi ha Terrence Byrd, que va ser condemnat el 1995 quan tenia 26 anys per possessió i intent de venda de menys d’un quilo de cocaïna. Byrd ha passat mitja vida a la presó i ara ha sigut alliberat gràcies a aquesta iniciativa. També han sigut posats en llibertat presos com Jamelle Carraway, un pres d’Illinois que feia 11 anys que estava tancat per possessió de cocaïna, i Eric Balcom, de Florida, que ha passat 16 anys entre reixes.

Una iniciativa que, segons aquest portal s’ha vist impulsada per l’aprovació de l’anomenada First Step Act, una reforma del sistema penitenciari nord-americà que el Senat va aprovar el mes de desembre passat i que ajudarà a reduir la població carcerària dels Estats Units, que es calcula en 2,2 milions de persones. Una de les qüestions amb què acabaria aquesta llei seria, precisament, amb la diferència de condemnes per als delictes de drogues, tant en tinença com en consum.