MOVIMENT #METOO

Woody Allen no té qui li publiqui les seves memòries

Les acusacions d'abusos sexuals contra el conegut director ja han provocat la cancel·lació de diversos projectes

zentauroepp47992541 files  in this file photo taken on may 11  2016 us director 190503102119

zentauroepp47992541 files in this file photo taken on may 11 2016 us director 190503102119 / VALERY HACHE

1
Es llegeix en minuts

Després que diversos productors i actors hagin declinat treballar amb ell, ara són els editors els que estan esquivant el controvertit director nord-americà Woody Allen, que no troba qui publiqui les seves memòries, segons explica el diari 'The New York Times'.

El rotatiu nord-americà recull les declaracions de directius de quatre grans editorials que, sota l’anonimat, afirmen haver rebut un manuscrit de l’agent d’Allen, amb les seves memòries. Però cap s’hi va interessar, i algun reconeix que ni tan sols les han llegit.

Les cinc principals editorials dels EUA, HarperCollins, Hachette, Macmillan, Simon & Schuster i Penguin Random House, han declinat fer comentaris sobre aquesta informació a l’agència AFP. L’agent de Woody Allen tampoc ha volgut donar cap resposta.

Des de l’inici del moviment #MeToo, Woody Allen ha sigut un dels professionals de Hollywood marcats per aquesta onada, especialment des que la seva filla adoptiva Dylan l’acusés d’haver abusat d’ella sexualment als anys 90. Les demandes en contra seu van ser retirades després de dues investigacions paral·leles de diversos mesos.

Però Dylan Farrow, recolzada per la seva mare adoptiva Mia Farrow, i el seu germà Ronan Farrow, van tornar a acusar-lo a principis del 2018, tot i que Woody Allen sempre ho ha negat.

Les acusacions contra el director, juntament amb la força del moviment #MeToo, han perjudicat clarament la imatge pública d’Allen, que ha vist com diversos actors i actrius que havien treballat amb ell han dit públicament com que no tornaran a col·laborar-hi.

També hi ha hagut professionals del sector que han sortit en defensa d’Allen, com ha sigut el recent cas d’Anjelica Huston. 

Notícies relacionades

A principis del febrer passat, Allen va demandar el grup d’Amazon  per incompliment de contracte: va culpar el gegant d’internet d’haver cancel·lat una sèrie d’acords de producció de producció de pel·lícules per a la plataforma Prime Video.

Amazon va confirmar que havia trencat el seu compromís de finançar quatre pel·lícules (68 milions de dòlars en total), justificant la seva decisió per les "repetides acusacions" contra el director i les seves "declaracions controvertides". Aquest judici per aquesta demanda segueix el seu curs i la vista es podria celebrar el 2020.

Temes:

Woody Allen