RODATGE A JAMAICA

Daniel Craig creu que ja és hora que una dona sigui l'agent 007

L'actor britànic, que roda la que serà la seva última aparició com a James Bond, advoca per un canvi radical

lmmarco39707826 jb01 berl n  alemania  16 08 2017   fotograf a de archivo de190430180853

lmmarco39707826 jb01 berl n alemania 16 08 2017 fotograf a de archivo de190430180853 / JOERG CARSTENSEN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ha començat per fi el rodatge a Jamaica de la nova entrega de James Bond i el seu protagonista, l’actor britànic Daniel Craig, ja ha disparat una bala enverinada al cor del seu personatge. ¿Per què una agent 007 dona? Craig, que als seus 51 anys ben portats s’acomiada de la sèrie després d’uns títols tan entretinguts com rendibles, creu que ja seria moment de posar-se al dia. "Tots hauríem de ser considerats per a aquest paper, també les dones i els afroamericans. Hi hauria d’haver grans parts de tots en tots els àmbits", ha manifestat 'The Mirror'.

La productora, Barbara Broccoli, ha hagut de sortir al pas i en declaracions i 'The Guardian', ha respost: "Bond és home. És un personatge masculí. Va ser escrit com a home i crec que probablement continuarà sent un home". Intenta així concloure les constants conjectures sobre els canvis que podrien realitzar-se en la saga del famós espia al servei de sa majestat per adequar-la als temps.

"No s’han de transformar personatges masculins en dones, sinó simplement es poden crear més personatges femenins i desenvolupar la història entorn d’aquests personals", ha afegit Broccoli, de 58 anys, que va substituir el seu pare, Albert Broccoli, al capdavant de la productora britànica Eon Productions, responsable de les pel·lícules de l’agent secret anglès creat per l’escriptor Ian Fleming el 1953.    

Notícies relacionades

Per tant, de moment, Bond continuarà vestint americana, lluint rellotges Omega i seguirà envoltat de dones atractives, entre elles, l’actriu espanyola d’origen cubà Ana de Armas en aquest nou rodatge de la franquícia. 'Bond 25' –el títol és provisional–, s’estrenarà el 14 de febrer del 2020, el dia dels enamorats, més tard del que estava previst inicialment, perquè l’agost passat el director britànic Danny Boyle ('Trainspotting') va deixar el projecte per "diferències creatives". Va ser substituït pel nord-americà Cary Fukunaga, el director de la sèrie 'Maniac'. Més enllà de l’hermetisme que envolta el guió i de saber que en l’elenc també hi són Ralp Fiennes, Rami Malek, Ben Whishaw i Lea Seydoux, el que sí que ha transcendit és que Craig s’ha posat en forma per afrontar de nou les exigències del personatge i al set de rodatge té xef propi i entrenador personal.Y que després de Jamaica, el rodatge seguirà en localitzacions de Noruega, en els Pinewood Studios i a Matera (Itàlia).

El debat sobre el sexe d’un futur Bond es produeix quan al Regne Unit s’acaba d’estrenar una nova temporada de la popular sèrie 'Doctor Who', que per primera vegada en més de 50 anys estarà protagonitzada per una dona, l’actriu Jodie Whittaker. I això sense oblidar que durant un temps va córrer el rumor que l’actor negre Idris Elba –l’home més sexi del món d’aquest 2019 segons la revista 'People'– seria el següent a presentar-se des de les pantalles com a Bond, James Bond.

Temes:

James Bond