ACCÉS A LA UNIVERSITAT

L'actriu Felicity Huffman es declara culpable de frau universitari

La protagonista de 'Mujeres desesperadas' va pagar perquè la seva filla entrés en un millor centre

undefined47680450 file   in this april 3  2019 file photo  actress felicity hu190409000714

undefined47680450 file in this april 3 2019 file photo actress felicity hu190409000714 / Steven Senne

1
Es llegeix en minuts
Efe

 Un total de 13 pares i mares, entre els quals es troba l’actriu de "Mujeres desesperadas" Felicity Huffman, es van declarar aquest dilluns culpables de participar en una estafa per facilitar mitjançant suborns l’admissió dels seus fills a prestigioses universitats nord-americanes.

La fiscalia d’un tribunal a Boston (Massachusetts) acusa la intèrpret, amb unes altres 50 persones entre les quals s’inclouen entrenadors esportius, d’organitzar una trama per falsificar i trampejar els exàmens d’ingrés a diverses universitats, en la qual es van arribar a pagar 25 milions de dòlars en suborns. Els fiscals consideren que aquesta és l’estafa d’admissió universitària descoberta més gran en la història dels EUA.

Huffman, qui figura entre els 13 tutors legals que van decidir declarar-se culpables, va dir aquest dilluns en un comunicat que es troba avergonyida del dolor que ha causat a la seva "filla, la seva família, amics, col·legues i a la comunitat educativa".

En concret, Huffman va admetre haver pagat 15.000 dòlars a una organització benèfica falsa per blanquejar el suborn amb què va pretendre alterar l’examen d’admissió a la universitat de la seva filla.

Una altra actriu

"Vull disculpar-me amb els estudiants que treballen àrduament tots els dies per ingressar a la universitat i amb els seus pares que fan enormes sacrificis per recolzar els seus fills i ho fan amb honestedat", va afirmar l’actriu, qui va ser nominada el 2005 a l’Oscar a millor actriu pel seu paper en "Transamerica".

La intèrpret, que va encarnar Lynette Scavo a la sèrie de televisió "Mujeres desesperadas", va remarcar que la seva filla no sabia res i va considerar que el seu desig d’ajudar-la no l’hauria d’haver portat a infringir la llei.

A més a més de Huffman, una altra actriu, Lori Loughlin també és entre els més de 30 pares i mares adinerats acusats de participar en la xarxa de suborns amb l’esperança que els seus fills ingressessin en universitats prestigioses com Yale, Georgetown i la Universitat del Sud de Califòrnia.

Notícies relacionades

A diferència de Huffman, Loughlin, coneguda per la seva participació a la sèrie televisiva "Full House", no figura en la llista d’acusats que han decidit declarar-se culpables.

El Departament de Justícia dels EUA va descobrir al març la xarxa de suborns milionaris que implica mig centenar de persones, inclosa una trentena de familiars, amb responsables de les universitats, supervisors d’exàmens i entrenadors. 

Temes:

Universitat