LLEGAT PÒSTUM

La família d'Avicci crea una fundació per prevenir el suïcidi

Anki Lidén i Klas Bergling, els pares del DJ estan al capdavant de la iniciativa

zentauroepp47513004 file   in this aug  30  2013 file photo  swedish dj  remixer190327161846

zentauroepp47513004 file in this aug 30 2013 file photo swedish dj remixer190327161846 / Amy Sussman

1
Es llegeix en minuts
El Periodico

Poc abans de complir-se un any de la mort d’Avicci, la seva família ha creat una fundació en memòria del difunt amb el seu nom real: Tim Berling Foundation. L’artista, un dels músics d’electrònica més reconeguts de l’última dècada, es va suïcidar el 20 d’abril del 2018 a Oman. 

La fundació, amb seu a Suècia, destinarà fons a les malalties mentals i la prevenció del suïcidi. També inclourà temes sobre  canvi climàtic i ajuda a espècies en perill d’extinció

"Crear una fundació en nom seu és la nostra manera d’honrar la seva memòria i continuar actuant en el seu esperit", han explicat en un comunicat Anki Lidén i Klas Bergling, els pares del músic. 

Avicci es va suïcidar als 28 anys, en el moment de més èxit. La seva família va informar que havia lluitat durant un molt temps amb els seus problemes mentals "Realment no podia seguir més temps. Volia trobar la pau". El jove s’havia retirat dels escenaris el 2016 a causa d’aquests problemes, però mai va deixar de crear i produir cançons.

Notícies relacionades

Tim Berling tenia una gran fortuna en el moment en què va posar fi a la seva vida: més de 22 milions de dòlars, diners que van heretar els seus pares. Els progenitors continuen tenint guanys que genera la seva música, gràcies als drets d’autor. Per a l’artista la seva fortuna no era de summa rellevància, ell mateix el 2013 va dir "Quan vaig començar a guanyar diners vaig descobrir que realment no els necessitava" i des d’aquell moment va tenir clar que volia fer una cosa positiva amb la seva fortuna "Quan tens un excés de diners que no necessites, el més assenyat, el més humà i el més obvi és donar-los a les persones necessitades".

Avicci va arribar al número 4 en la llista Billboard el 2013 amb el seu 'Wake me Up' i també va aconseguir la nominació a un Grammy. Segons la revista 'Forbes' era el tercer discjòquei més ben pagat, per darrere de Calvin Harris i David Guetta. Netflix poc abans de la seva mort va estrenar un documental ' True Stories', ons’explica la fama del noi i també els inicis dels seus problemes mentals.

Temes:

Suïcidi