MODA DE DOL

Mor Cuca Solana, ànima de la passerel·la Cibeles

Va ser directora de la passarel·la durant 30 anys

lmmarco47333979 hi4636  madrid  13 03 2019   fotograf a de archivo  tomada e190313192214

lmmarco47333979 hi4636 madrid 13 03 2019 fotograf a de archivo tomada e190313192214 / Paco Campos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Leonor Pérez Pita, més coneguda com a Cuca Solana, directora durant més de tres dècades de la passarel·la de moda madrilenya Cibeles, ha mort aquest dimecres a Madrid, als 78 anys. “Amb ella se’n va una de les figures més rellevants d’aquesta indústria, a la qual va estimar profundament i per la qual va lluitar durant tota la seva vida per donar-li la notorietat i promoció que necessitava”, comença el comunicat emès pel Madrid Mercedes Benz Fashion Week. “Va dirigir la plataforma de difusió més gran de la moda espanyola fins a convertir-la en el mascaró de proa de tot un sector i símbol indiscutible del disseny espanyol dins i fora de les nostres fronteres”, afegeix.

Notícies relacionades

El novembre de l’any 2016, Cuca Solana va donar el relleu a Charo Izquierdo, però va continuar vinculada a l’esdeveniment organitzat per Ifema, com a presidenta del Comitè de Moda. La seva vinculació amb la moda va començar a la dècada dels 80, quan va entrar a formar part dels grans magatzems Galerías Preciados, com a subdirectora general responsable de l’àrea de nous creadors, per on van passar Manuel Piña, Paco Casado, Nacho Ruiz i Francis Montesinos.

L’any 86 va ser nomenada directora de la passarel·la Cibeles, càrrec que ha ocupat ininterrompudament durant 30 anys. La seva última aparició pública es va produir el desembre de l’any passat durant un acte celebrat en reconeixement a la seva trajectòria. Cuca Solana va rebre de mans de la reina Letizia el premi a la promoció en la indústria de la moda atorgat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme pel seu “paper destacat en la difusió de la indústria de la moda espanyola, aconseguint reconeixement social i promoció mundial”.

Temes:

Moda