L'ESPORT, COM A REFERÈNCIA

Nadal, Gasol i Iniesta, els més valorats pels espanyols

En la relació elaborada per Personality Media també destaquen Mireia Belmonte, Marc Márquez i Iker Casillas

abertran47235736 made using turbocollage from www turbocollage com190305202033

abertran47235736 made using turbocollage from www turbocollage com190305202033

2
Es llegeix en minuts

El món de l’esport, i les seves estrelles, són una de les grans referències en la societat espanyola, tal com corrobora l’últim estudi realitzat per Personality Media: en el top 10 de personatges més coneguts i més ben valorats, Rafael Nadal, Pau Gasol i Andrés Iniesta lideren la llista, en la qual també apareixen Mireia Belmonte, Marc Márquez i Iker Casillas.

En la classificació que té en compte el conjunt de la població, el tennista Rafa Nadal, amb un 7,78 i un 98% de notorietat, es col·loca líder seguit molt de prop per Pau Gasol, que firma idèntic percentatge i només dues dècimes menys, i són els dos "líders i referents socials des de fa més de 10 anys", va puntualitzar la consultora.

Andrés Iniesta, un altre habitual, tanca el podi amb 7,67 punts. Per sota del manxec apareixen Mireia Belmonte en quart lloc, primera vegada que "una dona del món de l’esport es fa lloc a la part alta del top 10", Marc Márquez i Iker Casillas, vuitè i novè, respectivament.

Així, amb 6 líders de diferents categories, l’esport capitaneja un rang de celebritat en el qual es colen noms d’altres àrees com són l’actriu Carmen Machi o el presentador de televisió Matías Prats.

Entre els homes, més esport

Més hegemònic és encara l’esport si únicament tenim en compte la valoració que fan els homes, ja que juntament amb els sis noms anteriors es colen Vicente del Bosque i Carles Puyol, futbolista retirat. Machi i Prats apareixen de nou, però ara tancant una llista encapçalada per vuit esportistes.

"Cauen habituals com Pepe Reina, Marc Gasol i el mític Miguel Induráin, que els últims anys eren una constant", afegeix la multinacional.

Amb quatre personatges notoris, perd manxa l’esport quan són només les dones les consultades. La diferència més gran respecte als anteriors rànquings és que Gasol aconsegueix desbancar el tennista de Manacor; a més, mentre que Iniesta cau a la quarta posició, Mireia Belmonte ho fa a la sisena.

És ara el món del cine el que pren la davantera, però mentre que només Carmen Machi aconsegueix l’esglaó més baix del podi, Paco León, Antonio Banderas, Dani Rovira i Anabel Alonso ocupen els quatre últims llocs.

Notícies relacionades

l’informe ha sigut publicat aquest dimarts, 5 de març, per Personality Media, consultora de mercadotècnia que fa més de 14 anys que analitza personatges públics i consulta cada sis mesos més de 40.000 consumidors.

Per a aquesta classificació, dins dels més de 2.600 personatges analitzats en l’estudi d’imatge, "s’han seleccionat els espanyols "coneguts" per més del 90% de la població i han sigut ordenats per la "valoració general rebuda", ha explicat l’empresa responsable de l’estudi.