CARTA AL SEU PARE

Meghan Markel amenaça de demandar el diari 'Daily Mail per publicar una carta al seu pare

"Si m'estimes, tal com li dius a la premsa, sisplau para», va escriure Meghan

zentauroepp47088487 britain s meghan markle  duchess of sussex  arrives at the c190226171524

zentauroepp47088487 britain s meghan markle duchess of sussex arrives at the c190226171524 / HANNAH MCKAY

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Meghan Markle està indignada. Ha amenaçat de demandar el diari britànic 'Daily Mail' per la publicació, sense el seu permís, d’una carta en què demanava al seu pare que deixés de concedir entrevistes i de dinamitar el seu matrimoni amb Enric d’Anglaterra. L’escrit va ser publicat amb el consentiment del destinatari, Thomas Markle, però l’equip legal de la duquessa assegura que s’han vulnerat les lleis de copyright britàniques ja que la propietat intel·lectual és del remitent, en aquest cas la duquessa de Sussex. 

"Si m’estimes, tal com li dius a la premsa, sisplau para. Sisplau, deixa que visquem les nostres vides en pau. Sisplau, deixa de mentir; sisplau, deixa de crear tant dolor; sisplau, deixa d’explotar la meva relació amb el meu marit”, va escriure la duquessa. 

Notícies relacionades

No és habitual que els membres de la família reial recorrin als tribunals per resoldre els seus conflictes, però tampoc seria la primera vegada que una cosa així passi. El 1988, la reina Isabel II va interposar una demanda contra 'The Sun', un dels tabloides més llegits al Regne Unit, per haver filtrat la fotografia de felicitació nadalenca que havia preparat la família reial per a aquell any. Més recentment, el 2012, el setmanari francès 'Closer' va ser demandat pels ducs de Cambridge per la publicació d’un 'topless’ de Kate Middleton. Els dos plets es van concloure amb la donació, per part dels diaris, de milers d’euros i lliures, respectivament, a entitats socials. A més, aquest mateix any, els Windsor ja han protestat per la publicació d’una altra fotografia que mostra la reina caçant faisans.

Distanciament amb el pare

La polèmica de la carta s’ha encadenat amb una altra ja existent que afecta el pare de la duquessa i destinatari del text, Thomas Markle. Markle va assegurar el desembre de l’any passat que no havia parlat amb la seva filla des del seu casament amb el príncep Enric. El senyor Markel va arribar a demanar-li ajuda a la mateixa reina Isabel per evitar aquest distanciament que va assegurar no entendre. La correspondència de la seva filla, en què li demana que deixi de parlar amb els mitjans, sembla ser la resposta a aquesta petició