POSATS DE PEL·LÍCULA

Els millors vestits de l'última dècada dels Oscars

Des de Penélope Cruz a Angelina Jolie, passant per Cate Blanchet, Julianne Moore i Jennifer Lawrence, han lluït alguns dels més espectaculars 'looks' de l'alfombra vermella de l'última dècada

zentauroepp25271021 cate blanchett holds her oscar for best actress for the film190220181545 / MARIO ANZUONI

zentauroepp25271021 cate blanchett holds her oscar for best actress for the film190220181545
zentauroepp15328666 jgm85  los  ngeles  eeuu   27 02 2011   la actriz estadounid190220181922
zentauroepp21660337 jgm105  hollywood  united states   25 02 2013   south africa190220183231
zentauroepp28796919 julianne moore  poses with her oscar for best actress for he190220181610
zentauroepp42401500 90th academy awards   oscars show   hollywood  california  u190220184403
zentauroepp18464768 actress angelina jolie present the oscar for adapted screen 190220183314
zentauroepp37460156 us actress dakota johnson poses as she arrives on the red ca190220190929

/

4
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Aquest diumenge, el Dolby Theatre de Los Angeles tornarà a desplegar l’alfombra vermella més important de l’any per acollir la 91a gala dels Oscars.

No només és la gran nit del cine, també és la gran nit del glamur. Les estrelles de Hollywood posaran amb les seves millors gales per tal d’aconseguir un premi que, a diferència de la resta, no entrega l’Acadèmia: el de la millor o més mal vestida de la nit. I també el del millor o pitjor vestit, és clar. 

A unes hores de la cita, l’expectació no pot ser més gran. Però a l’espera de veure els vestits que lluiran els que seran els grans protagonistes de la vetllada, hem seleccionat els vestits més icònics de l’última dècada, la majoria ‘looks’ d’importants firmes de moda que ja formen part de la història dels guardons més fascinants del setè art. 

Des de Penélope Cruz fins a Angelina Jolie, passant per Cate Blanchet, Julianne Moore i Jennifer Lawrence, aquests són alguns dels models més espectaculars dels últims anys.

El 2009, Penélope Cruz es va coronar en un dels primers llocs de les més ben vestides de l’alfombra vermella amb un disseny de Pierre Balmain, un vestit vintage amb més de 60 anys d’història, que ella mateixa va adquirir temps enrere. La madrilenya va brillar a la red carpet i es va emportar l’Oscar per la seva interpretació a Vicky, Cristina Barcelona.

Penélope Cruz. / mike blake (reuters)

Un any després, el 2010, la més aplaudida a la cerimònia dels premis de l’Acadèmia va ser Sandra Bullock, que amb la seva característica espontaneïtat, va recollir la seva primera estatueta pel seu paper a Un sueño posible, amb un disseny plata de Marchesa. 

Reese Witherspoon va posar davant de les càmeres el 2011 amb un elegant vestit paraula d’honor i bicolor. Una proposta d’Armani Privé, que a ella li provava com anell al dit.

Reese Witherspoon. / mario ANZUONI (REUTERS)

El mediàtic tall de la faldilla

La cama d’Angelina Jolie es va convertir, sense cap dubte, en la triomfadora de la nit dels Oscars de 2012. L’actriu va ser el focus d’atenció de la gala i és que va vestir una sensual creació de Versace Atelier que incloïa un tall quilomètric fins a la cuixa.

“Jo volia estar còmoda i em sento sexi en vellut negre”, va confessar la intèrpret a la revista Us Weekly. Per lluir la particularitat del vestit, Jolie va posar per a les càmeres de manera sensual inclinada sobre una cama. No obstant, el tall de la faldilla, que va marcar tendència, no va ser l’únic que va cridar l’atenció. La seva aparença cada vegada més prima es va convertir en un tema de discussió a Twitter.  “Estimada Angelina Jolie... menja alguna cosa”, va escriure el cantant i compositor Bonnie McKee.

Angelina Jolie. / ROBYN BECK (AFP)

Charlize Theron va impactar amb la seva bellesa i pel vestit de seda blanc de Ralph Simmons per a Christian Dior en la cerimònia de lliurament dels Oscars 2013. Senzillesa, elegància i alta costura. L’estrella sud-africana va lluir impecable amb un pentinat pixie i un vestit de dues peces amb escot bustier i tall sirena per a la faldilla amb cua brodada. 

Charlize Theron. / Aempake nelson (efe)

Cate Blanchett es va emportar el seu Oscar el 2014 a la millor actriu pel seu extraordinari paper de dona de l’alta societat novaiorquesa vinguda a menys a Blue Jasmine, de Woody Allen. La diva australiana, que ja havia arrasat anteriorment amb tots els premis a què havia sigut nominada, va donar una lliçó d’elegància amb un disseny d’Armani Privé, en nude i pedreria. 

Cate Blanchett. / MARIO ANZUONI (REUTERS)

Com era de preveure, Julianne Moore es va alçar el 2015 amb l’Oscar a la millor actriu pel seu paper de professora malalta d’Alzheimer a Siempre Alice. La intèrpret no havia tingut rival en la seva categoria i totes les travesses la donaven com a ferma guanyadora aquell any després d’haver sigut nominada en cinc ocasions. Per a l’ocasió, Moore va triar una creació de Chanel.

Julianne Moore. / mario anzuoni (reuters)

Per la seva banda, Rooney Mara, que ens té acostumats als seus estilismes poc afavoridors, en els Oscars del 2016 va sorprendre amb un delicat vestit en blanc trencat, en màniga llarga, amb escot rodó i realitzat en brodat i encaix de Givenchy. 

Dakota Johnson i Jamie Dornan van presentar un dels guardons en la cerimònia dels Oscars del 2017. La protagonista de 50 Ombres de Grey va arribar vestida de Gucci, amb un vestit daurat estil anys 30. Els complements també eren de Gucci, tret de les joies que eren de Cartier, entre les quals destacava un collar vintage de diamants de 1959 i que es troba exposat en un museu (per aquesta raó, l’actriu va ser acompanyada per diversos guardaespatlles per protegir les joies).

Dakota Johnson. / ANGELA WEISS (AFP)

Notícies relacionades

En la passada edició dels Oscars, el 2018, Jennifer Lawrence no va passar inadvertida amb un vestit daurat de lluentons de Dior. Una de les estampes més virals de la nit va ser quan l’actriu va saltar entre les butaques del teatre amb una copa de vi a la mà.

Lawrence ja va protagonitzar una mediàtica ensopegada durant la cerimònia dels Oscars del 2014, i al 2018 les càmeres la van tornar a enxampar en tota la seva esplendor tenint una animada conversa amb Meryl Streep però, sobretot, aixecant divertidament el seu vestit entre les files de butaques per buscar lloc sense deixar en cap moment la seva copa de vi.

Jennifer Lawrence. / LUCAS JACKSON (REUTERS)