PRESUMPTA FILLA IL·LEGÍTIMA

El rei Albert II s'enfronta a una multa de 5.000 euros diaris

Per cada dia que es negui a fer-se el test d'ADN per verificar si és el pare de Delphine Boël

zentauroepp23059170 br01  brussels  belgium   16 07 2013   a handout picture dat190208205126

zentauroepp23059170 br01 brussels belgium 16 07 2013 a handout picture dat190208205126 / OLIVIER POLET POOL

1
Es llegeix en minuts
EFE

El rei emèrit dels belgues, Albert II, podria enfrontar-se a una multa diària de 5.000 euros per cada dia que es negui a fer-se el test d’ADN per verificar si és el pare de Delphine Boël, la seva presumpta filla il·legítima.

El novembre passat, els magistrats del judici per la paternitat de Boël van donar-li al monarca un termini de tres mesos per fer-se la prova de paternitat, un test al que encara no s’ha sotmès.

Dijous vinent està prevista una nova audiència al judici sobre la paternitat de Boël, en què la seva defensa ha anunciat que demanarà que el rei sigui obligat a abonar la multa per cada dia que continuï sense fer-se la prova, ha assenyalat l’agència belga.

Els advocats de la presumpta filla il·legítima pretenen evitar així que el rei emèrit dels belgues s’abstingui de sotmetre’s a la prova fins que es dicti sentència de cassació, la tercera i última instància de la justícia ordinària a Bèlgica.

El 5 de novembre passat, el Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les va ordenarAlbert II la prova de l’ADN, per a la qual va donar un termini de 90 dies.

Els jutges van prendre aquesta decisió després de confirmar que Jacques Boël, el pare legal, no és el progenitor biològic, i que s’havia de comparar l’ADN de Delphine Boël amb el del rei Albert II i Sybille de Selys Longchamps, mare biològica i amant reconeguda de l’anterior monarca de Bèlgica.

Primera denúncia

Boël va presentar la primera demanda de paternitat a Albert II l’any 2013. La seva existència va sortir a la llum el 1999 com a conseqüència de la publicació d’una biografia no autoritzada de la reina Paola.

Notícies relacionades

Quan la baronessa de Selys Longchamps va trencar el silenci, va detallar la relació que va mantenir durant anys amb el rei, assegurant que Albert II i la reina Paola van estar a punt de divorciar-se en dues ocasions, el 1969 i el 1976, i a més va difondre fotos d’una jove Delphine amb aleshores monarca.

Albert II va reconèixer en una entrevista concedida a la cadena de televisió RTL el juny del 2014, uns mesos que esclatés el cas, que el seu matrimoni amb Paola va passar per moments difícils, però mai ha reconegut la paternitat de Delphine Boël.