ESTRENA ESPERADA

Malkovich porta l'escàndol Weinstein al teatre

Estrenarà aquest estiu a Londres la comèdia 'Bitter Wheat', del dramaturg David Mamet

lmmarco46755714 file   in this thursday  july 11  2013 file photo  john malk190130165202

lmmarco46755714 file in this thursday july 11 2013 file photo john malk190130165202 / Jordan Strauss

1
Es llegeix en minuts
Luis MIguel Marco

L’actor nord-americà John Malkovich, de 65 anys, s’enfronta a un repte espinós: fer comèdia a partir de l’escàndol sexual del productor Harvey Weinstein. Serà a l’obra teatral 'Bitter Wheat', un dels reclams forts del pròxim estiu en l’escena britànica. El text porta la firma ni més ni menys que del dramaturg nord-americà i premi Pulitzer David Mamet. En paraules de Malkovick a la BBC, es tracta d’una "comèdia negra sobre un magnat del cine que es comporta molt malament". El personatge principal es diu Barney Fein i està inspirat en la figura de Weinstein, tot i que tal com ha aclarit l’actor "no és particularment" el productor. També ha deixat caure que la proposta potser no agrada a tots els públics.

Notícies relacionades

Malkovich, que va treballar el 1998 en una pel·lícula produïda per Weinstein titulada ‘Timadores’ junt amb Matt Damon, ha negat que tothom a Hollywood estigués al corrent del comportament de depredador sexual de Weinstein, actualment en llibertat sota fiança i en espera de judici, després de les múltiples acusacions de violació i abús sexual. "Almenys mai va ser un tema de conversa quan el nom de Harvey Weinstein va sortir en una conversa en què jo hi fos", va matisar l’actor. Segons ell, tampoc és impossible que Weinstein pugui tornar a fer cine. "Sembla una cosa impensable ara mateix, però res em sorprendria sobre el negoci del cine, res. Un dels fonaments de la nostra societat és la noció de redempció. És un tema molt difícil. ¿Se li podria perdonar? Això no depèn de mi. No em va fer res. Això depèn de les persones a qui va afectar la vida". Aquesta mateixa setmana ha sigut admesa a tràmit una nova demanda contra Weinstein per part d’una productora de Netflix.

‘Bitter Wheat’ serà al Garrick Theatre de Londres del 7 de juny al 14 de setembre i es tracta de la primera producció del veterà David Mamet, de 71 anys, des que 'China Doll s’estrenés a Broadway el 2015.