CONTINGUT RACISTA

L'actriu xinesa del polèmic anunci de Dolce & Gabbana diu que ha arruïnat la seva carrera

Zuo Ye se sent "culpable i avergonyida" i demana disculpes als seus compatriotes

En l'espot tractava inútilment de menjar espaguetis amb bastonets

modelochina

modelochina
china dolce gabbana 44026-192f9

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu xinesa que va protagonitzar al novembre un polèmic anunci de Dolce & Gabbana considerat racista contra el país asiàtic, ha demanat disculpes i ha denunciat que la seva carrera ha quedat "pràcticament arruïnada", segons han informat mitjans locals.

El novembre passat, Dolce & Gabbana es va veure obligada acancelar una desfilada prevista a la ciutat de Xangai, després de la polèmica suscitada per uns vídeos publicitaris, en què apareixia una dona xinesa intentant menjar amb dificultat menjar italià amb bastonets, que van ser considerats racistes.

Dos mesos després, l’actriu que va protagonitzar el vídeo, Zuo Ye, ha trencat el seu silenci a la xarxa social Sina Weibo (equivalent xinès de Twitter) per disculpar-se per la participació en l’anunci, que segons ella l'ha fet sentir "culpable i avergonyida". Així mateix, l’actriu s’ha defensat de les múltiples crítiques que ha rebut a les xarxes socials per "vilipendiar la imatge dels xinesos" i lucrar-se per això, ha assenyalat el diari de Hong Kong ‘South China Morning Post’.

dolce--gabbana-se-enfrentan-al-boicot-de-china-por-sus-vide / periodico

"Orgullosa" del seu país

"Mai mostraria cap falta de respecte a la meva pàtria. Estimo el meu país i em sento orgullosa de poder representar la Xina a les passarel·les. Em disculpo amb els meus compatriotes", ha escrit Zuo, que assegura que la campanya ha "arruïnat" la seva carrera.

Un home passa al costat d’una botiga de Dolce & Gabbana a Pequín. / AP / HAN GUAN 

La polèmica amb Stefano Gabbana

Notícies relacionades

Zuo relata també que el director de l’anunci li va comentar que volia gravar un "vídeo divertit" sobre la cuina italiana, però que es va sentir "incòmoda" quan li van indicar que havia d’utilitzar els bastonets. "Em vaig sentir molt rara a l’utilitzar uns bastonets que eren més grans que la mida normal. L’actuació que em demanaven era molt extravagant i em vaig sentir molt incòmoda", s’ha justificat l’actriu.

La polèmica per la publicació del vídeo es va agreujar després que diverses models que havien de participar en la desfilada de Xangai es neguessin a anar-hi. Poc després, la situació va empitjorar quan van sortir a la llum presumptes missatges privats de Stefano Gabbana en què parlava amb menyspreu sobre el país asiàtic: "Un país de merda", "ignorant" i que "fa tuf de màfia”.