CANVIS A LA MICHELIN

Carles Abellan trasllada la seva estrella (acabada d'aconseguir) a l'Hotel W

El cuiner tanca el restaurant Bravo per acomodar La Barra en l'espai que deixa

fcasals46482882 barcelona 09 01 2019 carles abellan revisa los planos del fu190121124411

fcasals46482882 barcelona 09 01 2019 carles abellan revisa los planos del fu190121124411 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 2018 va acabar per al cuiner Carles Abellan ben amunt, i amb llum: la guia Michelin va donar una estrella al seu restaurant La Barra, situat a la Barceloneta, cosa que li permetia tornar a un club del qual va ser membre quan Comerç 24 existia. El 2019 ha arribat amb una notícia sandvitx: trasllada La Barra a l’Hotel W (Vela)trasllada La Barra  i acaba amb Bravo, l’establiment que regentava allà.

Nou ensurt per a Michelin, que encara està estupefacte pel tancament, a finals d’aquest any, del restaurantDani García, a Marbella, ¡al qual acabaven d’atorgar la tercera!  

Abellan, ¿per què la mudança amb l’estrella encara a la capsa de regal? “Em falta espai, em falten taules”. De fet, hi ha una única taula a La Barra, ja que l’essència era una altra. “Ens va molt bé, els clients repeteixen, però els números no surten. Som un grup i tenim múscul per aguantar, però necessitem col·locar més clients”.

L’amplitud la trobarà a la primera planta de l’hotel, de l’interiorisme del qual es farà càrrec Lázaro Rosa Violán, que ja va dissenyar l’original, destapat el febrer del 2017.L’últim servei a les ‘velles’ barres serà el 3 de març, i el 18 d’abril les noves haurien d’estar ancorades i a tota vela a l’Hotel W.

Dos anys en el número 19 del passeig Joan de Borbó –onl’alta oferta gastronòmica d’Abellan, i els seus preus, col·lidien amb l’entorn– i llarga vida en la direcció per estrenar, sense separar-se del litoral ni de l’avinguda i a només 1,3 quilòmetres de distància.

Bravo ha tingut dues vides, dues oportunitats: “Primer com a restaurant de producte i després, especialitzat en cuina de Barcelona [una idea que no hauria de deixar perdre]. Redueixo una mica el grup: passo de cinc a quatre restaurants. Estic dispers. Em concentraré”.

El triomf de l’ensaladilla russa

Tres sónTapas 24, que tenen com a insígnia l’ensaladilla russa–premiada el 2018 com la millor d’Espanya– sense oblidar el biquini trufat. De fet, el local on va posar a navegar La Barra estava destinat a un Tapas 24 mariner, però tot es va embolicar: “Vaig estirar el fil de la perdició amb un projecte més ambiciós. Una construcció complicada, caríssima...”.

Un cop desmuntat el Bravo, aixecaran lesbarres per a 40 persones, amb dos ‘robates’ (graelles japoneses), i taules en què es podran asseure 60 persones més. A la direcció, Tomàs Abellan i a la cuina, Jaime Tejedor (ex RilkeJaime Tejedor ), encarregat que les patates amanides amb verat, lescocotxes a la brasa o el moll Gran Muralla renovin els seus fulgors i escates.

Notícies relacionades

L’estrella li ha donat “una injecció de moral”, tot i que no hi pensava com un bumerang: "No creia que tornés". “Soc un veterà”, diu, amb l’ego en salmorra.

El tanca-obre continua, però amb un negoci fora del grup, més senzill, associat amb el seu fill Tomàs i Max Colombo (Xemei): rescaten el bar Alegría, formidable xamfrà a Gran Via: “Volem fer un bar normal. Serà per al mes de març. Només hi ha una cuineta i una planxa. Encara estem decidint el contingut, però segur que treballarem els ous. Biquinis, ensaladilla russa, embotits ibèrics, formatges". I segueix: “Callos, cua de toro...”. Ai, Abellan, que tornaràs a embolicar-te.  

Temes:

Gastronomia