DEPREDADORS

Més acusacions d'agressió sexual contra Bruce Weber i Steven Seagal

Cinc models declaren que el prestigiós fotògraf de moda els tocava per ensenyar-los a relaxar-se

El popular actor, que ja té diversos casos d'assetjament, es deslliura d'un de nou per falta de proves

zentauroepp46334619 bruce weber y george seagal181222141257

zentauroepp46334619 bruce weber y george seagal181222141257 / MATT SAYLES MICHAEL SOHN

3
Es llegeix en minuts

La ja llarga llista de depredadors sexuals que estan sent denunciats en els últims anys posa al descobert tot el que 'van actuar' impunement durant dècades, especialment en el món del 'show business’. Com són els casos del fotògraf de moda nord-americà Bruce Weber i el popular actor Steven Seagal. Weber, acusat d’agressió sexual per un exmodel l’any passat, ha sigut novament demandat aquest divendres, 21 de desembre, per "explotació sexual" per cinc models masculins més. I Seagal, amb un llarg historial en agressions sexuals, s’ha deslliurat de l’última denúncia per falta de proves.

Els cinc models, tots nord-americans i identificats només per les seves inicials, descriuen el mateix 'modus operandi' de Weber en unes agressions ocorregudes entre el 2008 i el 2010, quan eren principiants: el fotògraf utilitzava l’excusa d’ensenyar-los "exercicis de respiració" per així acariciar-los. A més, els deia que havien d’acceptar aquests tocaments per poder tenir èxit en la professió.

En l’acusació que va presentar l’exmodel Jason Boyce Jason Boyce a finals del 2017 contra Weber (fotògraf oficial de 'Vogue' i responsable de la imatge de marca de firmes com Calvin Klein, Ralph Lauren o Abercrombie & Fitch) va relatar fets similars que haurien tingut lloc a Nova York el 2014.

Bruce Weber és, juntament amb Terry Richardson, Mario Testino i Patrick Demarchelier, un dels grans fotògrafs de moda acusats d’agressió sexual després de l’aparició del moviment #MeToo. Quan es van fer públiques aquestes acusacions, les principals revistes amb les quals treballaven van anunciar el final de totes les seves col·laboracions.

Steven Seagal se 'salva'

Un altre dels personatges populars de Hollywood assenyalats pel moviment #MeToo, l’actor i productor Steven Seagal,  acusat per una jove d’agredir-la sexualment el 2002 quan ella tenia només 17 anys, ha tingut més sort: no serà processat "per falta de proves suficients", segons s’ha sabut aquest divendres, 21 de desembre.

Més de 15 anys després dels suposats fets, la jove, la model holandesa Faviola Dadis va presentar una denúncia contra Seagal per un assalt que va tenir lloc a l’estiu del 2002 a l’habitació de l’hotel de l’actor durant una "audició".

Segons va explicar Dadis, Seagal li havia demanat que caminés davant d’ell en biquini. Quan ho va fer, l’actor la va agafar inesperadament i li va tocar el pit i els genitals.

L’Oficina del Fiscal del Comtat de Los Angeles va dir divendres que les investigacions no van aconseguir reunir prou proves per processar i que el cas, que ja estava prescrit, s’"arxivava".

"La llei de Califòrnia requereix que una víctima en aquesta situació (denunciar un assalt sexual sofert en la infància, després de complir 21 anys) proporcioni proves clares i independents de les seves afirmacions", va explicar l’advocada de Dadis, Lisa Bloom. "La llei oblida que molt pocs menors estan emocionalment preparats per buscar justícia contra els seus violadors just després dels fets –va comentar Bloom–. A més, els violadors rares vegades cometen delictes en presència de testimonis".

Lisa Bloom va defensar una altra jove, Regina Simons, que va acusar Seagal de Regina Simonsviolar-la a la seva casa el 1993, quan només tenia 18 anys. El mes de setembre passat, l’oficina del fiscal va rebutjar el cas perquè els fets estaven prescrits "des del 1999".

Notícies relacionades

Arran del cas Weinstein, a finals del 2017, Steven Seagal ha sigut públicament acusat de fustigació o agressió sexual per diverses actrius, com Portia de Rossi o Julianna MarguliesPortia de RossiJulianna Margulies ( 'Emergencias’, 'The good wife'). L’última va explicar com, fa gairebé 30 anys, una nit la van convidar a l’habitació de Seagal per assajar una escena i va haver de "cridar" per poder evitar l’assetjament a què estava sent sotmesa.

L’actor, ciutadà rus des del 2016 i nomenat l’estiu passat representant especial del Ministeri d’Afers Estrangers de Rússia per fomentar els llaços humanitaris amb els EUA, ja va ser demandat dues vegades per càrrecs similars el 2001 i el 2010. En el primer cas, el jurat no va condemnar l’actor i en el segon, la presumpta víctima va retirar el seu càrrec.