SOTA INVESTIGACIÓ

Harvey Weinstein: "Estic vivint el pitjor malson de la meva vida"

El productor es troba en llibertat sota fiança després de ser acusat de violació i abusos sexuals en un cas obert a Nova York

lmmarco45426028 harvey weinstein attends a hearing in new york  thursday  oc181207123839

lmmarco45426028 harvey weinstein attends a hearing in new york thursday oc181207123839 / Steven Hirsch

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El productor de Hollywood Harvey Weinstein, acusat de diversos delictes de violació i assetjament sexual, assegura que està vivint "el pitjor malson" de la seva vida. "He tingut un any infernal... El pitjor malson de la meva vida", assenyala Weinstein en un correu electrònic enviat a diverses persones i publicat pel portal d’informació sobre famosos ‘TMZ’. Representants del productor han confirmat a diversos mitjans l’autenticitat del missatge, remès suposadament a diversos amics propers.

Al correu, Weinstein arremet contra la investigació en contra seu, assegurant que la policia ha tingut "un paper molt difícil" i destaca que tres agents de la investigació han sigut retirats o apartats.

Weinstein es troba en llibertat sota fiança després de ser acusat de violació i abusos sexuals en un cas obert a Nova York. El productor en tot moment ha negat els fets dels quals se l’acusa. A l’octubre es va produir un dur revés contra l’acusació quan el jutge novaiorquès James Burke va desestimar el càrrec per haver agredit sexualment l’actriu Lucia Evans, per qualificar d’"inconsistents" les acusacions, tot i que continuen els cinc restants per haver violat i assaltat dues víctimes més, pels quals el productor de Hollywood afronta una pena màxima a la presó de cadena perpètua.

Depredador sexual

Notícies relacionades

Weinstein es va entregar a la policia de Nova York el 25 de maig passat per al seu arrest. Llavors va ser imputat per tres càrrecs penals, dos per haver violat una dona el 2013 i un altre per haver-ne agredit sexualment una altra el 2004, que va coincidir amb el relat de l’aspirant a actriu Lucia Evans. Un mes després, s’hi van sumar tres nous càrrecs relacionats amb una tercera víctima el 2006, dos dels quals per abús sexual. El productor es va declarar "no culpable". Nombroses actrius i models van explicar el comportament de "depredador sexual" de Weinstein després de saltar l’escàndol la tardor de l’any passat. Weinstein va ser acomiadat de la seva pròpia empresa 48 hores després de destapar-se l’escàndol i la seva dona va sol·licitar el divorci. La seva caiguda va donar origen al moviment MeToo, que està canviant la cultura de tolerància envers el sexisme a Hollywood i s’ha estès a altres indústries.

Des d’aleshores, el cognom Weinstein s’ha convertit en un actiu tòxic. Els problemes de l’empresa, liderada en solitari pel seu germà Bob, van començar gairebé immediatament. Finalment, la companyia, una de les més importants del cine independent dels 90, va ser venuda després de declarar-se en fallida. Un grup d’inversors liderat per una dona que va ocupar un lloc en el Govern de Barack Obama va arribar a un acord per salvar l’empresa The Weinstein Company. El desemborsament total és d’uns 500 milions de dòlars (406 milions d’euros) i inclou un fons per a compensacions a les víctimes del comportament sexual de Weinstein.