PENA DE FINS A 5 ANYS

Rania Youssef, l'actriu egípcia que serà jutjada per incitar al "llibertinatge i la luxúria"

Tres advocats van denunciar la intèrpret per anar al Festival Internacional de Cine del Caire amb un vestit que deixava veure les seves cames

46096595 60

46096595 60 / SUHAIL SALEH (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un tribunal del Caire jutjarà el 12 de generl’actriu egípcia Rania Youssef, després de ser acusada per un grup d’advocats de cometre actes que inciten al "llibertinatge i la luxúria" per anar a la clausura d’un festival de cine amb un vestit transparent que deixava veure les cames.

Tres advocats van denunciar Youssef i la van acusar de cometre un "acte obscè en públic, incitar al llibertinatge, la luxúria, la temptació i estendre el vici per mitjans que violen les normes establertes en la societat egípcia", segons va informar a finals de la setmana passada el diari estatal ‘Al Ahram’.

Totes aquestes coses van veure els advocats en el vestit negre amb què Youssef va anar dijous a la clausura del Festival Internacional de Cine del Caire.

Segons va dir una font judicial a AFP, li pot arribar a caure una pena de fins a cinc anys en el cas que fos declarada culpable.

Allau d’insults a les xarxes socials

Les denúncies es produeixen després que l’actriu patís una allau d’insults i comentaris a les xarxes socials pel vestit en aquest país musulmà de moral i costums molt conservadors.

Fins i tot el sindicat d’actors del país va censurar l’actriu per la seva indumentària i va afirmar en un comunicat que alguns dels convidats a la clausura "no es van ajustar a les tradicions de la comunitat i els seus valors i morals".

No és la primera vegada que advocats porten davant dels tribunals egipcis artistes invocant la defensa de la moral pública.

La protagonista de la polèmica s’ha vist obligada a demanar perdó en un comunicat publicat en el seu compte oficial d’Instagram "a les famílies que pot haver ofès a l’escollir un vestit amb transparències per al festival" i ha assegurat que "no va pensar que provocaria aquestes reaccions".

Casos anteriors

El 2015 un tribunald’aquest país va condemnar dues ballarines de dansa del ventre a sis mesos de presó per "incitar al llibertinatge" en dos vídeos musicals que van protagonitzar.

També en aquest cas, les ballarines van ser denunciades per un advocat que es va emparar que la llei egípcia estipula que qualsevol persona testimoni d’un delicte té el dret a presentar una denúncia davant dels tribunals del país, que han de decidir si s’obre un procediment formal o no.

Notícies relacionades

El novel·lista egipci, Ahmed Nayi, va ser condemnat a dos anys de presó el 2016 per una novel·la eròtica, tot i que el Tribunal de Cassació va anul·lar la condemna.

Tres anys abans, un tribunal administratiudel Caire va ordenar el tancament d’un canal de televisió temàtic de dansa del ventre per presentar material que presumptament danyava la "moral pública". 

Temes:

Egipte Masclisme