PEL·LÍCULA MUSICAL

Rita Moreno tornarà a 'West Side Story'

L'actriu intervindrà en el 'remake' de l'oscaritzada producció, que Steven Spielberg rodarà l'estiu vinent

zentauroepp36769922 rita moreno181128115410

zentauroepp36769922 rita moreno181128115410

2
Es llegeix en minuts
Jorge Gonzalo

Als seus 86 anys, Rita Moreno tornarà als seus orígens: actuarà i coproduirà el 'remake' del musical 'West Side Story', primera pel·lícula musical que dirigirà Steven Spielberg, i que es començarà a rodar l’estiu vinent. Així la veterana actriu porto-riquenya intervindrà en la nova versió de la pel·lícula amb què va guanyar un Oscar fa 57 anys (el 1961). Moreno va obtenir la preuada estatueta en la categoria de millor actriu de repartiment.

L’actriu, que no havia de formar part de la pel·lícula al principi, es va referir el mes de maig passat al treball que podia realitzar Spielberg amb el 'remake': "Tinc molta curiositat pel que està fent. Hi ha molts clixés a la pel·lícula, però segur que els evitarà", va dir, en declaracions a l’agència AFP.  Spielberg ha deixat clar des del primer 'càsting' que busca actors d’origen hispà per a la interpretació dels papers de María, Anita i Bernardo. 

"Des de les nostres primeres converses volíem incloure Rita Moreno a la nostra producció", ha afirmat Spielberg. "Anita és una de les millors actuacions musicals mai filmades i una de les meves favorites", va confessar el director, de 71 anys. 

"Hem creat un paper per a ella i ens sentim més que afortunats que Rita pugui aportar les seves habilitats interpretatives i el seu profund coneixement de 'West Side Story' com a productora executiva", va assegurar el director de reeixides pel·lícules com ara 'ET', 'Tauró' i 'La llista de Schindler'. 

L’actriu, protagonista en l’actualitat de la sèrie de Netflix 'Dia a dia, interpretarà el paper de Valentina. Aquesta serà una versió modernitzada de Doc, el botiguer per a qui treballava Tony i que tenia un gran cor a la pel·lícula original i el paper de la qual va interpretar Ned Glass el 1961. 

"Fins i tot en els meus somnis més surrealistes no podria haver imaginat tornar a aparèixer en aquesta obra històrica", va comentar Rita Moreno, que ha declarat sentir-se emocionat que Steven Spielberg en sigui el director.

 'West Side Story' estarà basada en el musical de Leonard Barnsteinde 1957 amb el mateix títol i que és, al seu torn, una adaptació de l’obra de William Shakespeare 'Romeo i Julieta'. La trama se situa a Lincoln Square (Manhattan) i a l’Upper West Side, on xoquen dues bandes rivals: els Sharks i els Jets.

Notícies relacionades

El musical també tindrà una nova producció de Broadway que crearà el director belga Ivo van Hove i que, per primera vegada, tindrà una coreografia diferent de l’original creada per Jerome Robbins.