20 ANYS D'ACCIÓ CONTRA DANYS AMBIENTALS

'No me voy a Marte', la cançó de Nacho Vegas per a Ecologistes en Acció

El cantant asturià oferirà un concert a la sala Escenario Santander, en què es podran escoltar tant temes d'aquest nou treball com emblemàtiques cançons de tota la seva carrera

nacho-vegas / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nacho Vegas ha presentatNo me voy a Marte, una cançó per a Ecologistes en Acció, que celebren 20 anys d’acció contra danys ambientals.

Aquesta oenagé aposta per continuar cuidant la Terra perquè segueixi sent el millor lloc per viure.  La inspiració per escriure aquesta cançó va venir del títol d’un assaig d’un altre activista de l’organització ecologista. Fa 14 anys el poeta, matemàtic i politòleg Jorge Riechmann va publicar l’assaig Gente que no quiere viajar a Marte (Catarata, 2004), on s’argumentava que una persona no pot ser productivista conseqüent si no està disposada a tractar la Terra com un planeta d’un sol ús, per emprendre a continuació la fugida.

Concert a Santander

D’altra banda, el cantant asturià té previst oferir un concert a la sala Escenario Santander, en què es podran escoltar tant temes d’aquest nou treball com emblemàtiques cançons de tota la seva carrera.

A la gira Violética el cantant asturià està acompanyat per la seva ja habitual banda: Abraham Boba, Eduardo Baos, César Verdú i Luis Rodríguez de León Benavente, a més de Joseba Irazoki Manu Molina.

El músic torna quatre anys després de Resituación, amb una extensa gira en sales. L’álbumViolética , que conté 18 temes i està editat en doble CD, triple LP i format digital, és un disc llarg que reuneix tradició, folk, rock, activisme social, i arriba a actualitzar cançons populars asturianes, sense perdre la seva part personal, amb un acabat heterogeni.

Notícies relacionades

El disc compta amb diverses col·laboracions, entre les quals destaquen les del Coru Antifeixista Al Altu La Lleva, Cristina Martínez, Christina Rosenvinge i Maria Rodés.

A finals de la dècada dels 90, Vegas va començar la seva carrera en solitari, que, de moment, ha donat lloc a set àlbums sota el seu segell i multitud de talls repartits en recopilatoris, discos de col·laboració, split-singles,, mini-CD i fins i tot bandes sonores.